Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
2 tsk paprika
2 tsk olie
Salt
Peber
Sauce
1 appelsin
1 tsk sukker eller honning
½ tsk paprika
Peperonata
2 peberfrugter, fx rød og gul
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie, fx rapsolie
½ dåse flåede, hakkede tomater
1 knsp stødt chili
Pynt
Friske krydderurter, fx basilikum
Tilbehør
1½ dl ris, fx basmati eller jasmin
2 tsk pinjekerner
Sådan gør du
Kødet
- Rør paprika og olie sammen med salt og peber.
- Pensl kødet med blandingen.
- Stil kødet i køleskab.
Peperonata
- Riv det orange af appelsinskallen fint til peperonataen.
- Pres 1 dl appelsinsaft og rør det sammen med sukker og paprika.
- Skær peberfrugterne i strimler.
- Halver løget på langs og skær det i tynde skiver.
- Hak hvidløget fint.
- Varm olien ved god varme i en gryde.
- Svits peberfrugt, løg og hvidløg i ca. 2 minutter.
- Tilsæt appelsinskal, tomater og chili. Lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Ris
- Kog risene.
Tilbehør
- Rist pinjekernerne på en varm pande og drys dem over risene ved servering.
Kødet, fortsat
- Varm olien på en pande ved kraftig varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdig, 1½-2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden.
- Hæld appelsinsaucen på panden og lad den koge ind til det halve ved stærk varme.
- Pynt med krydderurter.
Tips
- Medaljoner eller minutkoteletter kan bruges i stedet for schnitzler fra gris.
- Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal det steges 1-1½ minut efter bruningen.
- Skær en lille flig af et hjørne af en schnitzel og kontroller, at kødet er svagt rosa.
- Hvis kødet stadigt er råt, skal det stege ca. 1 minut mere på hver side.
- Kødet kan også steges på en grillpande.
Energifordeling
-