Paprikagryde med grisekød

Enkel paprikakrydret gryderet med grisekød. Serveres med pasta og brød til.

Af Karen Hare | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter, heraf ca. 30 minutter i gryde

Det skal du bruge

6 personer

650 g grisebov uden ben og svær, eller nakkefilet 
Salt
Peber
4 store løg
1 tsk olie, fx rapsolie 
3 spsk edelsüss paprika
1 dåse hakkede flåede tomater

2-3 tsk kommen
1 spsk eddike

Tilbehør

Pasta, 400 g
Brød, 300 g 
Syltede strimler af peberfrugt

Sådan gør du

  1. Skær kødet i strimler på ½x½x5 cm og krydr med salt og peber.
  2. Hak løgene fint.
  3. Varm fedtstoffet i en gryde og hæld kød og løg i. Det hele svitses uden at brune til løgene er klare.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten simre i ca. 30 minutter under låg ved ganske svag varme. Rør 3-4 gange under kogningen.
  5. Mærk efter om kødet er mørt og smag retten til med salt og evt. lidt mere eddike.

Energifordeling

-