Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
6 personer
Ragout
1 stort løg, 150 g
4 fed hvidløg
2 gulerødder, 150 g
5 stilke bladselleri, 150 g
1 spsk olivenolie
600 g minuttern
Salt og peber
1 spsk olie
3 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
1 spsk tomatpure
Krydderbuket
1 kvist rosmarin
2 kviste salvie
3 laurbærblade
500 g papardelle pasta
Tomatsalat
8 modne tomater
1 rødløg
10 sorte oliven, 50 g
Et par kviste basilikum
Dressing
½ dl olie
2 spsk æbleeddike
½ tsk sukker
Salt og peber
Pynt
30 g parmesanost
Sådan gør du
Ragout
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
- Skræl gulerødder og skær dem i tern.
- Skyl bladselleri og skær den i skiver.
- Varm olie i en gryde ved god varme og steg grøntsagerne nogle minutter.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm olie på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider. Kom kødet i gryden til grøntsagerne.
- Kog panden af med rødvin og lad den koge ind til det halve. Hæld vinen i gryden.
- Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré.
- Tilsæt krydderbuketten og læg låg på. Lad saucen simre i 20-30 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Tomatsalat og dressing
- Skær tomater i både. Pil løg og skær dem i tynde skiver.
- Skyl basilikum og pil bladene af.
- Pisk dressingen sammen.
- Læg tomater, løg, oliven i lag i en skål. Hæld dressingen over. Pynt med basilikumblade.
Pasta
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Servering
- Anret ragout og pasta på tallerkener og riv lidt ost hen over. Server tomatsalaten på en lille tallerken ved siden af.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed det skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 755 g af retten):
Energi: 2966 kJ (706 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 85 g
kostfibre: 10 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 392 kJ (105 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat:11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g