Papardelle pasta med tomatsalat og ragout af gris

Skøn ragout med magert kød og masser af grøntsager, som serveres sammen med pasta og tomatsalat.

Af William Milsted | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Papardelle pasta med tomatsalat og ragout af gris

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

Ragout
1 stort løg, 150 g
4 fed hvidløg
2 gulerødder, 150 g
5 stilke bladselleri, 150 g
1 spsk olivenolie
600 g minuttern
Salt og peber
1 spsk olie
3 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
1 spsk tomatpure

Krydderbuket
1 kvist rosmarin
2 kviste salvie
3 laurbærblade
500 g papardelle pasta

Tomatsalat
8 modne tomater
1 rødløg
10 sorte oliven, 50 g
Et par kviste basilikum

Dressing
½ dl olie
2 spsk æbleeddike
½ tsk sukker
Salt og peber

Pynt
30 g parmesanost

 

Sådan gør du

Ragout

  1. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  2. Skræl gulerødder og skær dem i tern.
  3. Skyl bladselleri og skær den i skiver.
  4. Varm olie i en gryde ved god varme og steg grøntsagerne nogle minutter.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  6. Varm olie på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider. Kom kødet i gryden til grøntsagerne.
  7. Kog panden af med rødvin og lad den koge ind til det halve. Hæld vinen i gryden.
  8. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré.
  9. Tilsæt krydderbuketten og læg låg på. Lad saucen simre i 20-30 minutter.
  10. Smag til med salt og peber.

Tomatsalat og dressing

  1. Skær tomater i både. Pil løg og skær dem i tynde skiver.
  2. Skyl basilikum og pil bladene af.
  3. Pisk dressingen sammen.
  4. Læg tomater, løg, oliven i lag i en skål. Hæld dressingen over. Pynt med basilikumblade.

Pasta

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Servering

  1. Anret ragout og pasta på tallerkener og riv lidt ost hen over. Server tomatsalaten på en lille tallerken ved siden af.

Tips

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed det skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 755 g af retten): 

Energi: 2966 kJ (706 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 85 g

kostfibre: 10 g

fedt: 21 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 392 kJ (105 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat:11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g