Panna cotta med ribsgelé

Skøn klassisk italiensk dessert med ribsgelé på toppen.

Sommer | Desserter | Gæster, Weekend


Panna cotta

Tilberedningstid

Ca. 2 timer (heraf arbejdstid ca. 30 minutter)

Det skal du bruge

4 personer

Panna cotta

1 vaniljestang
5 dl piskefløde, 38%
60 g rørsukker
3 blade husblas

Ribsgelé

2 blade husblas
200 g ribs
100 g sukker
½ dl vand

Sådan gør du

Panna cotta

  1. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og kog op ved svag varme i ca. 5 minutter.
  2. Afkøl.
  3. Læg husblas i koldt vand.
  4. Vrid den let og rør den i den lunkne fløde.
  5. Fordel cremen i fire glas og stil på køl i et par timer.

Ribsgelé

  1. Læs husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kom ribs, sukker og vand i en gryde og kog ved svag varme.
  3. Vrid husblas let og rør den i ribssaften til den er opløst.
  4. Hæld geleén over den stivede panna cotta og stil på køl i ca. 1 time.

 

Tips

  • Ribsgelé kan også bruges som marmelade.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. portion (panna cotta):
Protein 3%
Kulhydrat 14%
Fedt 83%
2131 kJ – 509 kcal 


Energifordeling og -indhold pr. portion (ribsgelé):
Protein 4%
Kulhydrat 87%
Fedt 6%
Kostfibre 3%
570 kJ – 136 kcal