Tilberedningstid
Ca. 2 timer (heraf arbejdstid ca. 30 minutter)
Det skal du bruge
4 personer
Panna cotta
1 vaniljestang
5 dl piskefløde, 38%
60 g rørsukker
3 blade husblas
Ribsgelé
2 blade husblas
200 g ribs
100 g sukker
½ dl vand
Sådan gør du
Panna cotta
- Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og kog op ved svag varme i ca. 5 minutter.
- Afkøl.
- Læg husblas i koldt vand.
- Vrid den let og rør den i den lunkne fløde.
- Fordel cremen i fire glas og stil på køl i et par timer.
Ribsgelé
- Læs husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Kom ribs, sukker og vand i en gryde og kog ved svag varme.
- Vrid husblas let og rør den i ribssaften til den er opløst.
- Hæld geleén over den stivede panna cotta og stil på køl i ca. 1 time.
Tips
- Ribsgelé kan også bruges som marmelade.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. portion (panna cotta):
Protein 3%
Kulhydrat 14%
Fedt 83%
2131 kJ – 509 kcal
Energifordeling og -indhold pr. portion (ribsgelé):
Protein 4%
Kulhydrat 87%
Fedt 6%
Kostfibre 3%
570 kJ – 136 kcal