Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125
g
1 æg
1½ dl rasp
salt og peber
50 g smør
Stegte soltørrede
tomater
25 g soltørrede tomater
½-1 rødløg
½ dl sorte oliven uden sten,
ca. 25 g
½ spsk olie
1 spsk kapers
Purløgscreme
75 g let
friskost med yoghurt, 15%
1-2 spsk pinjekerner
1 bundt
purløg
Kartofler
800 g-1 kg kogte små kartofler
1 spsk olie
frisk
timian
Sådan gør du
Kog kartoflerne hvis du ikke allerede har gjort det.
Stegte soltørrede
tomater
Læg de soltørrede tomater i varmt vand i ca. 15 minutter. Skær de
soltørrede tomater og rødløgene i tern og hak oliven groft.
Lad olien blive
varm på en pande ved god varme. Svits soltørrede tomater og løg. Tilsæt oliven
og kapers. Smag til med salt og peber.
Purløgscreme
Rør friskost,
grofthakkede pinjekerner og skåret purløg sammen og smag til med salt og
peber.
Kødet
Skær skinkeschnitzlerne igennem på tværs, så der bliver
otte stykker i alt. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en
gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend
skinkeschnitzlerne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad smørret blive gyldent
på en pande ved god varme. Kom schnitzlerne på panden og brun dem ca. 1 minut på
hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 2 minutter på hver
side.
Kartofler
Halver kartoflerne og rist dem i olie på en pande ved
god varme. Tilsæt timianblade og smag til med salt og peber.
Tips
- I stedet for skinkeschnitzler kan bruges fadkoteletter, 1 cm tykke.
- Hvis kartoflerne ikke er kogte i forvejen, kan bruges små vaskede kartofler, som koges på ca. 20 minutter.
- Hvis skinkeschnitzlerne ikke paneres - men steges 1-2 minutter på hver side ved middel varme efter en kort bruning ved kraftig varme, så er:
Energifordeling og
-indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 40%
Fedt 29%
1890 kJ - 450 kcal
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 38%
Fedt 35%
2335 kJ - 555 kcal