Panerede skinkeschnitzler på italiensk

Panerede skinkeschnitzler på italiensk

Af Dennis Rafn | Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 æg
1½ dl rasp
salt og peber
50 g smør

Stegte soltørrede tomater
25 g soltørrede tomater
½-1 rødløg
½ dl sorte oliven uden sten, ca. 25 g
½ spsk olie
1 spsk kapers

Purløgscreme
75 g let friskost med yoghurt, 15%
1-2 spsk pinjekerner
1 bundt purløg

Kartofler
800 g-1 kg kogte små kartofler
1 spsk olie
frisk timian

Sådan gør du

Kog kartoflerne hvis du ikke allerede har gjort det.

Stegte soltørrede tomater
Læg de soltørrede tomater i varmt vand i ca. 15 minutter. Skær de soltørrede tomater og rødløgene i tern og hak oliven groft.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Svits soltørrede tomater og løg. Tilsæt oliven og kapers. Smag til med salt og peber.

Purløgscreme
Rør friskost, grofthakkede pinjekerner og skåret purløg sammen og smag til med salt og peber.

Kødet
Skær skinkeschnitzlerne igennem på tværs, så der bliver otte stykker i alt. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend skinkeschnitzlerne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Kom schnitzlerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 2 minutter på hver side.

Kartofler
Halver kartoflerne og rist dem i olie på en pande ved god varme. Tilsæt timianblade og smag til med salt og peber.

Tips

  • I stedet for skinkeschnitzler kan bruges fadkoteletter, 1 cm tykke.
  • Hvis kartoflerne ikke er kogte i forvejen, kan bruges små vaskede kartofler, som koges på ca. 20 minutter.
  • Hvis skinkeschnitzlerne ikke paneres - men steges 1-2 minutter på hver side ved middel varme efter en kort bruning ved kraftig varme, så er:
    Energifordeling og
    -indhold pr. person
    Protein 31%
    Kulhydrat 40%
    Fedt 29%
    1890 kJ - 450 kcal

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 38%
Fedt 35%
2335 kJ - 555 kcal