Panerede schnitzler af inderlår fra gris på italiensk

Hurtig, velsmagende hverdagsret af magert kød med stegte soltørrede tomater, purløgscreme og olieristede kartofler.

Af Dennis Rafn | Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 æg
1½ dl rasp
Salt
Peber
50 g smør

Stegte soltørrede tomater
25 g soltørrede tomater
½-1 rødløg
½ dl sorte oliven uden sten, ca. 25 g
½ spsk olie, fx olivenolie
1 spsk kapers

Purløgscreme
75 g let friskost med yoghurt, 15%
1-2 spsk pinjekerner
1 bundt purløg

Kartofler
800 g-1 kg kogte små kartofler
1 spsk olie, fx rapsolie
Frisk timian

Sådan gør du

Kog kartoflerne hvis du ikke allerede har gjort det.

Stegte soltørrede tomater

  1. Læg de soltørrede tomater i varmt vand i ca. 15 minutter.
  2. Skær de soltørrede tomater og rødløgene i tern og hak oliven groft.
  3. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  4. Svits soltørrede tomater og løg.
  5. Tilsæt oliven og kapers.
  6. Smag til med salt og peber.

Purløgscreme

  1. Rør friskost, grofthakkede pinjekerner og skåret purløg sammen og smag til med salt og peber.

Kødet

  1. Skær schnitzlerne igennem på tværs, så der bliver otte stykker i alt.
  2. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  3. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
  4. Vend schnitzlerne, først i ægget og dernæst i raspen.
  5. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  6. Kom schnitzlerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side.
  7. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 2 minutter på hver side.

Kartofler

  1. Halver kartoflerne og rist dem i olie på en pande ved god varme.
  2. Tilsæt timianblade og smag til med salt og peber.

Tips

  • I stedet for schnitzler af inderlår fra gris kan bruges minutkoteletter, 1 cm tykke.
  • Hvis kartoflerne ikke er kogte i forvejen, kan bruges små vaskede kartofler, som koges på ca. 20 minutter.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 465 g af retten): 

Energi: 2551 kJ (607 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 6 g

fedt: 27 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 547 kJ (130 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g