Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 1½ cm tykke
1 æg
¾-1 dl rasp
salt og peber
20 g smør
Ratatouille
¼ -½ aubergine, 125 g
½ squash, 150 g
1 peberfrugt
3 tomater eller ½ dåse flåede tomater
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
½ spsk olie
1 tsk provencekrydderi
1 spsk frisk basilikum eller 1 tsk tørret
Tilbehør
100 g pasta
Sådan gør du
Ratatouille
Skær aubergine og squash i tern. Flæk peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tynde strimler. Skold tomaterne, fjern skindet og skær dem i tern. Pil løg og hvidløg. Hak dem fint og kom dem i gryden med olien. Tilsæt aubergine, squash, peberfrugt, tomater og provencekrydderi, salt, peber og basilikum. Læg låg på. Kog retten ved svag varme i ca. 15 minutter.
Panerede minutkoteletter
Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Bland på en anden tallerken rasp med salt og peber. Vend koteletterne først i ægget og dernæst i raspen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
Brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1-2 minutter på hver side.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten). Med fedtkant:
Energi: 2809 kJ (669 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 60 g
kostfibre: 14 g
fedt: 26 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 378 kJ (90 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten). Uden fedtkant:
Energi: 2424 kJ (577 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 60 g
kostfibre: 14 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 331 kJ (79 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g