Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
Ca. 12 stykker
150 g smør
200 g hvedemel
40 g mandelmel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
20 g frisk ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer (ca. 600 g)
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche 18%
Sådan gør du
-
Bland mel og mandelmel.
-
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel-mandel-blandingen.
-
Rens ingefær og riv det ned i dejen.
-
Bland sukker og vaniljesukker ned i dejen.
-
Saml hurtigt dejen med æg og evt. vand.
-
Læg dejen i køleskab i 1 ½ time.
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter).
-
Del dejen i to portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen.
-
Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.
-
Skræl pærerne og del dem i halve.
-
Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten.
-
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
-
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
-
Tærten bages midt i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.
-
Server den lun med flødeskum eller cremefraiche.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. stykke med 2 spsk flødeskum:
Protein 5 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 54 %
1268 kJ - 303 kcal