Pæretærte

Pæretærte

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Efterår, Hele året | Desserter, Kager | Gæster, Fest, Weekend


Pæretærte

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

Ca. 12 stykker

150 g smør
200 g hvedemel
40 g mandelmel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
20 g frisk ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer (ca. 600 g)

Tilbehør

Flødeskum eller cremefraiche 18%

Sådan gør du

  1. Bland mel og mandelmel.

  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel-mandel-blandingen.

  3. Rens ingefær og riv det ned i dejen.

  4. Bland sukker og vaniljesukker ned i dejen.

  5. Saml hurtigt dejen med æg og evt. vand.

  6. Læg dejen i køleskab i 1 ½ time.

  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  8. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter).

  9. Del dejen i to portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen.

  10.  Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.

  11.  Skræl pærerne og del dem i halve.

  12.  Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten.

  13.  Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.

  14.  Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.

  15.  Tærten bages midt i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.

  16.  Server den lun med flødeskum eller cremefraiche.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. stykke med 2 spsk flødeskum:
Protein 5 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 54 %
1268 kJ - 303 kcal