Påskereder - 16 små brød til påskebordet

Søde påskebrød formet som påskereder er en fin tradition til påskebordet. Brødene er velegnede både til morgenmad og til kaffebordet.

Forår | Brød og boller


Påskereder - små brød til påskebordet

Tilberedningstid

Ca. 2½ time

Det skal du bruge

Ca. 16 stk

2,5 dl mælk 0,5%
25 gram gær
1 tsk kardemomme
½ dl rørsukker
¼ tsk salt
2 æg
450 gram hvedemel
Æg til pensling
Krymmel og påskeæg

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i mælken.
  2. Kom smeltet smør, sukker, kardemomme, æg og salt i.
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt.
  4. Dejen skal hæve 1½ time.
  5. Del dejen i 16 lige store stykker og derefter i 3 og flet dejen og saml enderne til en rede.
  6. Efterhæv i 30 minutter.
  7. Pensl med æg og krymmel.
  8. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-18 minutter.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. stk. (påskeæg og krymmel er ikke medregnet):
Protein 13%
Kulhydrat 76%
Fedt 9%
542 kJ – 130 kcal