Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
Ca. 16 stk
2,5 dl mælk 0,5%
25 gram gær
1 tsk kardemomme
½ dl rørsukker
¼ tsk salt
2 æg
450 gram hvedemel
Æg til pensling
Krymmel og påskeæg
Sådan gør du
- Rør gæren ud i mælken.
- Kom smeltet smør, sukker, kardemomme, æg og salt i.
- Tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt.
- Dejen skal hæve 1½ time.
- Del dejen i 16 lige store stykker og derefter i 3 og flet dejen og saml enderne til en rede.
- Efterhæv i 30 minutter.
- Pensl med æg og krymmel.
- Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-18 minutter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. stk. (påskeæg og krymmel er ikke medregnet):
Protein 13%
Kulhydrat 76%
Fedt 9%
542 kJ – 130 kcal