Ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler

Nem hverdagsret, eller måske en ny favorit på mortensaften? Andelårene serveres med en asiatisk inspireret salsa af tomater - og med søde kartofler, der er bagt sprøde i ovnen.

Ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler

Carsten Kyster

Af Carsten Kyster

Det skal du bruge

4 personer

4 andelår a ca. 235 g
Salt og peber
600 g søde kartofler
½-1 kinakål – 8 blade, ca. 500 g
1-2 spsk sesamfrø

Tomatsalsa
3- 4 tomater ca. 400 g
2 forårsløg
3 cm frisk ingefær
1 lime
1 spsk olie
2-3 spsk soja sauce
1 spsk flydende honning eller flormelis

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Fjern evt. fjerrester fra lårene.
  2. Krydr lårene med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg dem ca. 45 minutter til de er møre. Stik i det tykkeste sted på låret. Kødsaften skal være klar.
  3. Skræl de søde kartofler og skær dem i ca.1½ cm tykke skiver på langs. Krydr med salt og peber Læg dem på bagepapir i et lag og bag dem møre i ovnen sammen med andelårene i ca. 20 minutter.
  4. Skær tomaterne i grove tern og forårsløgene i skiver. Bland det sammen med 2 spsk revet ingefær samt revet skal og saft af 1 lime. Rør olie, soja sauce, og honning sammen og bland det i tomatsalsaen. Smag den til.
  5. Skær kinakålen i grove stykker og vend det på en varm pande i lidt andefedt fra det ovnfaste fad. Drys med salt og sesamfrø.
  6. Drys evt. retten med sesamfrø ved servering.

Tips

  • Andebryst stegt på pande kan bruges i stedet for andelår. Hvis der vælges 4 andebryster uden skind, vil man have en ret med under 2500 kJ pr. person og med en fedtenergiprocent på under 30.
  • De søde kartofler kan da koges og laves som kartoffelmos.
  • Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, når andelårene spises med skind, og der ikke er kendskab til, hvor meget fedt der smelter fra i ovnen
Protein 16%
Kulhydrat 21%
Fedt 63%
3690 kJ – 880 kcal
Sund hverdagsmad