Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1,2 kg jordskokker
2 tsk olivenolie
1 tsk salt
250 g cherrytomater, skåret i halve
Pesto
2 fed hvidløg
50 g frisk basilikum, grøn
25 g græskarker eller pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
Ca. ¾ dl olivenolie
Sådan gør du
Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt., hvis de er store.
Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag.
Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200 – 225 grader, ca. 45 minutter og bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.
Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en food processor og blend til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens. Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 38%
Fedt 29%
2930 kJ – 700 kcal