Ovnbagte jordskokker med pesto

Ovnbagte jordskokker med pesto

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Ovnbagte jordskokker med pesto

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

1,2 kg jordskokker
2 tsk olivenolie
1 tsk salt
250 g cherrytomater, skåret i halve

Pesto
2 fed hvidløg
50 g frisk basilikum, grøn
25 g græskarker eller pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
Ca. ¾ dl olivenolie

Sådan gør du

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt., hvis de er store.

Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag.

Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200 – 225 grader, ca. 45 minutter og bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.

Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en food processor og blend til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens. Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 38%
Fedt 29%
2930 kJ – 700 kcal