Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter

Opskrift på lækre ovnbagte kyllingelår med en skøn smag af rosmarin. De hele kyllingelår er bagt sprøde i ovnen på en bund af grøntsager og hvidløg. Server ovnbagte kartofler til, og du har et sundt og nærende måltid.

Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer

4 hele kyllingelår – over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
Frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
2-3 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 450 g
250 g tomater – cherrytomater
2 løg
2 fed hvidløg
Basilikum – evt. rød

 


Tilbehør

1,2 kg små kartofler eller 300 g tørret pasta

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Drys kartoflerne med salt og peber.
  2. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader.
  3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1-2 spsk fintskåret frisk rosmarin.
  4. Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i både.
  5. Hak hvidløg.
  6. Bland grøntsagerne og kom dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
  7. Læg kødet oven på grøntsagerne, og stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne.
  8. Stegetiden er ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt og kartoflerne er møre.
  9. Pynt med basilikum.

 

 

Tips

  • 1 kg kyllingeunderlår eller -overlår kan bruges i stedet for hele kyllingelår.
  • Andre grøntsager som fx selleri, jordskokker, pastinak, persillerod, kålrabi, squash, aubergine, gulerod, porre m.fl. kan bruges i stedet for peberfrugter, tomater eller løg.
  • Hvis al væsken ved grøntsagerne i fadet fordamper, kan der tilsættes bouillon eller tør vermouth.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten er med ovnbagte kartofler
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
2380 kJ - 565 kcal

Hvis retten er med kogt pasta
Protein 23%
Kulhydrat 49%
Fedt 28%
2495 kJ - 595 kcal


Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

 

Sund hverdagsmad