Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
10-12 gulerødder, ikke for tykke, 450 g, gerne i forskellige farver
1 bundt grønne asparges, 150 g
1 tsk olie
Salt og peber
Æggevinaigrette
4 æg
1 spsk Dijon sennep
1 citron
Salt og peber
2 spsk olivenolie
1 bundt purløg
1 bundt kørvel
Pynt
Hakket purløg og kørvel.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødder og skær dem igennem på langs.
Skyl og bræk enderne af asparges.
Læg gulerødder og asparges i et ovnfast fad med bagepapir.
Dryp dem med olivenolie og salt og peber.
Bag i 20 minutter i ovnen.
Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand
Pil æggene og hak dem fint. Mos evt. let med en gaffel.
Rør sennep sammen i en anden skål med saften fra en citron.
Rør olivenolie i lidt efter lidt til dressingen får en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Skyl og hak purløg og kørvel. Gem lidt til pynt.
Vend dressing og hakkede krydderurter sammen med hakket hårdkogt æg.
Fordel æggevinaigrette over de færdigbagte grøntsager. Pynt med hakket grønt.
Tips
- Hårdkogte æg hakkes nemt i en høj beholder eller i en æggedeler – først på den ene led så på den anden led.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 17 %
Kulhydrat 24 %
Fedt 59 %
945 kJ – 225 kcal