Ovnbagt kylling med peberfrugt og blomkål


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 kylling, 1200 g
3 røde peberfrugter, 525 g
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 dl hønsebouillon

1 blomkål, 500 g
25 g reven parmesanost
1 bundt persille

Tilbehør

600 g kartofler

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader.
Skær kyllingen ud i 8 mindre stykker. 4 bryststykker, to vingestykker og to lår.
Læg i en ildfast form.
Skær peberfrugt i store stykker og læg ned imellem kyllingestykkerne.
Krydr med salt og peber og sæt i ovnen i 20 minutter.

Riv hvidløg og bland med bouillonen.
Hæld over kyllingen og steg videre i cirka 20 minutter til gennemstegt.

Kog kartoflerne.

Del blomkålen i buketter og kog i letsaltet vand i 4-6 minutter.
Skyl og hak persille.
Vend blomkål med revet ost og persille.

energifordeling

Hvis kyllingen spises MED skind:
Energifordeling og -indhold pr. person:

Protein 31 %
Kulhydrat 31 %
Fedt 38 %
2030 kJ – 485 kcal

Hvis kyllingen spises UDEN skind: (slankeret)
Energifordeling og -indhold pr. person:

Protein 38 %
Kulhydrat 37 %
Fedt 25 %
1720 kJ – 410 kcal
Slankeretter