Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke a ca. 125 g
Salt
Peber
50 g revet parmesanost
4 spsk durummel
1 æg
2 spsk olivenolie
Sauce
2 skalotteløg, 50 g
½ spsk olivenolie
1 gul peberfrugt, 180 g
1 rød peberfrugt, 180 g
2 tomater, 180 g
Basilikum
Persille
½ dl tør hvidvin eller bouillon
2 dl bouillon
½ dl piskefløde
Cayennepeber
Pynt
Evt. lidt hakket basilikum eller persille.
Tilbehør
400 g tørret fuldkornspasta eller 500 g frisk.
Sådan gør du
Sauce
- Svits finthakkede løg i olie.
- Tilsæt ¾ af hver peberfrugt i store tern og lad dem svitse i 5-7 minutter, til de er helt bløde, ca. 10 minutter.
- Tilsæt finthakkede tomater, 2 stilke basilikum og 2 stilke persille og svits det i 2 minutter.
- Hæld vin og bouillon ved.
- Kog saucen ind under omrøring ved god varme, til der er 2/3 tilbage, tag stilkene op og blend det helt fint.
- Hæld saucen gennem en si, varm den atter op og hæld fløde i. Kog til saucen jævner let, smag til med lidt cayennepeber, salt og peber.
Ostepanerede schnitzler
- Del schnitzlerne i 4-5 stykker.
- Drys med salt og peber.
- Panér stykkerne ved først at vende dem i blandingen af parmesanost og mel, derefter i sammenpisket æg tilsat 2 spsk vand og til sidst igen i parmesanost og mel.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Kom stykkerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg stykkerne færdige, ca. 2 minutter på hver side, til kødet er netop gennemstegt.
- Pynt saucen med et drys persille og resten af peberfrugterne skåret i tern og evt. basilikum.
Tilbehør
- Kog pastaen som anvist på pakken.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten):
Energi: 3220 kJ (767 kcal)
protein: 51 g
kulhydrat: 84 g
kostfibre: 2 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 428 kJ (102 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g