Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke a ca. 125 g
Salt og peber
50 g revet parmesanost
4 spsk durum mel
1 æg
2 spsk olivenolie
Sauce
2 skalotteløg
½ spsk olivenolie
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 tomater
Basilikum
Persille
½ dl tør hvidvin eller bouillon
2 dl bouillon
½ dl piskefløde
Cayennepeber
Tilbehør
400 g tørret pasta
Sådan gør du
Sauce
Svits finthakkede løg i olie. Tilsæt ¾ af hver peberfrugt i store tern og lad dem svitse i 5-7 minutter, til de er helt bløde.
Tilsæt finthakkede tomater, 2 stilke basilikum og 2 stilke persille og svits det i 2 minutter. Hæld vin og bouillon ved. Kog saucen ind under omrøring ved god varme, til der er 2/3 tilbage, tag stilkene op og blend det helt fint. Hæld saucen gennem en si, varm den atter op og hæld fløde i. Kog til saucen jævner let, smag til med lidt cayennepeber, salt og peber.
Ostepanerede schnitzler
Del schnitzlerne i 4-5 stykker. Drys med salt og peber. Panér stykkerne ved først at vende dem i blandingen af parmesanost og mel, derefter i sammenpisket æg tilsat 2 spsk vand og til sidst igen i parmesanost og mel. Varm olien på en pande ved god varme. Kom stykkerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg stykkerne færdige, ca. 2 minutter på hver side, til kødet er netop gennemstegt.
Pynt saucen med et drys persille og resten af peberfrugterne skåret i tern og evt. basilikum.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten):
Energi: 3193 kJ (760 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 80 g
kostfibre: 12 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 408 kJ (97 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g