Osso Buco med bønner og svesker

Osso Buco med bønner og svesker

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Osso Buco med bønner og svesker

Tilberedningstid

Ca. 2 timer + marinering

Det skal du bruge

4 personer

4 store skiver osso buco, 800 g

Lage
3 dl hvidvin
4 spsk ribsgele
2 spsk æbleeddike eller anden frugteddike
1 tsk stødt enebær
Lidt allehånde
2 fed hvidløg
1 tsk salt
Lidt timian

2 dl hvide
1 dl sorte eller røde kidney bønner

2 tsk olie

1 løg
2 æbler, 250 g
100 g svesker uden sten
200 g grønne bønner
4-5 dl kalvebouillon

Tilbehør

300 g groft brød

Sådan gør du

Bland alle ingredienser til lagen, læg kødet i lagen og sæt det i køleskabet natten over.
Læg bønnerne i vand så det dækker og stil dem på køl natten over.
Træk Osso Bucoen op af lagen og tør den i et stykke køkkenrulle.
Varm olie på en stor pande/gryde ved god varme. Brun kødet af to gange.
Læg alt kødet i gryden og hæld lagen ved. Tilsæt kalvebouillon til kødet er dækket.
Skru ned til svag varme og kog under låg 1 time.
Skyl og riv æblerne groft. Tilsæt dem sammen med de udblødte bønner og kog 40 minutter.
Pil løget og skær det i både. Tilsæt sammen med sveskerne og kog 10 minutter.
Tjek at alt er mørt.
Skær enderne af bønnerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem med de sidste 5 minutter.
Smag retten til med salt og peber og server med groft brød.

Tips

  • Osso Buco kan også serveres med kartoffelmos, ris eller kogte kartofler.
  • Usødet ribssaft kan bruges i stedet for hvidvin.
  • 2 dåser blandede bønner kan bruges i stedet for tørrede, de skal ikke udblødes og først tilsættes sammen med de grønne bønner.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 28 %
Kulhydrat 49 %
Fedt 18 %
Alkohol 5 %
4020 kJ – 960 kcal