Tilberedningstid
Ca. 2 timer + marinering
Det skal du bruge
4 personer
4 store skiver osso buco, 800 g
Lage
3 dl hvidvin
4 spsk ribsgele
2 spsk æbleeddike eller anden frugteddike
1 tsk stødt enebær
Lidt allehånde
2 fed hvidløg
1 tsk salt
Lidt timian
2 dl hvide
1 dl sorte eller røde kidney bønner
2 tsk olie
1 løg
2 æbler, 250 g
100 g svesker uden sten
200 g grønne bønner
4-5 dl kalvebouillon
Tilbehør
300 g groft brød
Sådan gør du
Bland alle ingredienser til lagen, læg kødet i lagen og sæt det i køleskabet natten over.
Læg bønnerne i vand så det dækker og stil dem på køl natten over.
Træk Osso Bucoen op af lagen og tør den i et stykke køkkenrulle.
Varm olie på en stor pande/gryde ved god varme. Brun kødet af to gange.
Læg alt kødet i gryden og hæld lagen ved. Tilsæt kalvebouillon til kødet er dækket.
Skru ned til svag varme og kog under låg 1 time.
Skyl og riv æblerne groft. Tilsæt dem sammen med de udblødte bønner og kog 40 minutter.
Pil løget og skær det i både. Tilsæt sammen med sveskerne og kog 10 minutter.
Tjek at alt er mørt.
Skær enderne af bønnerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem med de sidste 5 minutter.
Smag retten til med salt og peber og server med groft brød.
Tips
- Osso Buco kan også serveres med kartoffelmos, ris eller kogte kartofler.
- Usødet ribssaft kan bruges i stedet for hvidvin.
- 2 dåser blandede bønner kan bruges i stedet for tørrede, de skal ikke udblødes og først tilsættes sammen med de grønne bønner.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 28 %
Kulhydrat 49 %
Fedt 18 %
Alkohol 5 %
4020 kJ – 960 kcal