Orientalske kødruller af schnitzel fra gris med løse ris

Spændende, nem ret med magert grisekød, salat og et strejf af østen.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Kødruller
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt
Peber
1 chili, rød eller grøn
1 fed hvidløg
20 g smør
1 løg
¼ tsk anis
2 spsk sojasauce

Løse ris
3 dl fuldkornsris

Salat 
1 rød peberfrugt
½ agurk
6 ringe ananas
½ dl rosiner

Sådan gør du

  1. Skær hver schnitzel i to stykker på tværs. Læg eventuelt en frostpose over kødet og bank det ud med en kødhammer.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med salt og peber.
  3. Skyl chilien og tag kernerne ud og hak den fint.
  4. Pil og pres hvidløget. Blad chili og hvidløg i en lille skål.
  5. Fordel blandingen på schnitzlerne. Rul hver skive sammen og luk med en kødnål.
  6. Kom smør på en pande. Smelt det ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
  7. Brun rullerne på alle sider.
  8. Pil og hak løget og kom det i panden. 
  9. Drys anis over kødrullerne. Hæld sojasauce og 2 dl vand i panden. Læg låg på og steg i 8 minutter. 
  10. Vend kødrullerne og steg i 8 minutter.
  11. Smag retten til med salt og peber.

Løse ris

  1.  Kog risene efter anvisning på emballagen.

Salat

  1. Skyl og rens peberfrugten og skær den i terninger.
  2. Skyl agurken og skær den i terninger.
  3. Skær ananasringene i små stykker.
  4. Bland peberfrugt, agurk og ananas i en skål og drys rosiner over.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 680 g af retten): 

Energi: 2147 kJ (511 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 69 g

kostfibre: 6 g

fedt: 9 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 315 kJ (75 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g