Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Kødruller
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
1 chili, rød eller grøn
1 fed hvidløg
20 g smør
1 løg
¼ tsk anis
2 spsk sojasauce
Løse ris
3 dl fuldkornsris
Salat
1 rød peberfrugt
½ agurk
6 ringe ananas
½ dl rosiner
Sådan gør du
- Skær hver schnitzel i to stykker på tværs. Læg eventuelt en frostpose over kødet og bank det ud med en kødhammer.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med salt og peber.
- Skyl chilien og tag kernerne ud og hak den fint.
- Pil og pres hvidløget. Blad chili og hvidløg i en lille skål.
- Fordel blandingen på schnitzlerne. Rul hver skive sammen og luk med en kødnål.
- Kom smør på en pande. Smelt det ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
- Brun rullerne på alle sider.
- Pil og hak løget og kom det i panden.
- Drys anis over kødrullerne. Hæld sojasauce og 2 dl vand i panden. Læg låg på og steg i 8 minutter.
- Vend kødrullerne og steg i 8 minutter.
- Smag retten til med salt og peber.
Løse ris
- Kog risene efter anvisning på emballagen.
Salat
- Skyl og rens peberfrugten og skær den i terninger.
- Skyl agurken og skær den i terninger.
- Skær ananasringene i små stykker.
- Bland peberfrugt, agurk og ananas i en skål og drys rosiner over.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten):
Energi: 2147 kJ (511 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 69 g
kostfibre: 6 g
fedt: 9 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 315 kJ (75 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g