Orangemarineret culotte med kikærter, selleri og broccoli

Saftig culotte fra gris marineret i appelsinsaft, soja og ingefær. Hertil serveres kikærter, selleri og broccoli samt ris.

Af Susanne Kjaer | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 1½ time plus mindst 2 timer til marinering af kødet

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte fra gris, ca. 650 g 
salt og peber

Orangemarinade
1 appelsin
3-5 spsk soja
1 spsk olivenolie
frisk ingefær

Sauce og bund
150 g tørrede kikærter
3½ dl bouillon
1/6 selleri, ca. 150 g
1 tsk majsstivelse
salt og peber
½-1 tsk sukker

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris
250 g kogt broccoli      

Sådan gør du

Kom kikærterne i en skål med rigeligt vand og stil den i køleskabet 8-12 timer.
Rids fedtkanten på culotten. Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, olie og 3 tsk revet ingefær, og lad kødet marinere heri mindst 2 timer - gerne 1 døgn i køleskabet.
Tag culotten op af marinaden og gem marinaden til saucen. Stil culotten midt i en kold ovn i et ildfast fad. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stå i ca. 50 minutter, til det er netop gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 Grader, så er culotten færdig. Pak culotten ind i stanniol og lad den hvile i ca. 20 minutter. Gem skyen.
Skær selleri i kikærtestore terninger. Kog de udblødte kikærter møre i bouillon i ca. 40 minutter.
Hæld bouillonen fra og gem den. Rist selleri og kikærter let på en pande i skyen fra kødet. Tag dem af panden og hold dem varme i ovnen ved eftervarmen. Kom bouillonen fra kikærterne og marinaden på panden. Kog det godt igennem i nogle minutter. Tilsæt evt. lidt mere vand eller bouillon, hvis der ikke er sauce nok. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med salt, peber og sukker.

Energifordeling

Nu hedder det culotte fra gris. Før hed udskæringen skinkeculotte fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten). Med fedtkant: 

Energi: 3482 kJ (830 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 82 g

kostfibre: 12 g

fedt: 31 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 399 kJ (95 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten). Uden fedtkant: 

Energi: 3075 kJ (732 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 73 g

kostfibre: 12 g

fedt: 24 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 353 kJ 84( kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g