Tilberedningstid
Ca. 1½ time plus mindst 2 timer til marinering af kødet
Det skal du bruge
4 personer
1 culotte fra gris, ca. 650 g
salt
peber
Orangemarinade
1 appelsin
3-5 spsk soja
1 spsk olivenolie
frisk ingefær
Sauce og bund
150 g tørrede kikærter
3½ dl bouillon
1/6 selleri, ca. 150 g
1 tsk majsstivelse
salt og peber
½-1 tsk sukker
Tilbehør
Løse ris af 3 dl ris
250 g kogt broccoli
Sådan gør du
Sauce og bund
- Kom kikærterne i en skål med rigeligt vand og stil den i køleskabet 8-12 timer.
Kødet
- Rids fedtkanten på culotten.
Orangemarinade og kødet fortsat
- Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, olie og 3 tsk revet ingefær, og lad kødet marinere heri mindst 2 timer - gerne 1 døgn i køleskabet.
- Tag culotten op af marinaden og gem marinaden til saucen.
- Stil culotten midt i en kold ovn i et ildfast fad.
- Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stå i ca. 50 minutter, til det er netop gennemstegt.
- Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 Grader, så er culotten færdig.
- Pak culotten ind i stanniol og lad den hvile i ca. 20 minutter.
- Gem skyen.
Sauce og bund, fortsat
- Skær selleri i kikærtestore terninger.
- Kog de udblødte kikærter møre i bouillon i ca. 40 minutter.
- Hæld bouillonen fra og gem den.
- Rist selleri og kikærter let på en pande i skyen fra kødet.
- Tag dem af panden og hold dem varme i ovnen ved eftervarmen.
- Kom bouillonen fra kikærterne og marinaden på panden.
- Kog det godt igennem i nogle minutter.
- Tilsæt evt. lidt mere vand eller bouillon, hvis der ikke er sauce nok. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
- Smag til med salt, peber og sukker.
Tilbehør
- Kog fuldkornsrisene som anvist på pakken
- Kog broccoli
Energifordeling
Nu hedder det culotte fra gris. Før hed udskæringen skinkeculotte fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 870 g af retten). Med fedtkant:
Energi: 3482 kJ (830 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 82 g
kostfibre: 12 g
fedt: 31 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 399 kJ (95 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 870 g af retten). Uden fedtkant:
Energi: 3075 kJ (732 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 73 g
kostfibre: 12 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 353 kJ 84( kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g