Orangemarineret culotte med kikærter, selleri og broccoli

Saftig culotte fra gris marineret i appelsinsaft, soja og ingefær. Hertil serveres kikærter, selleri og broccoli samt ris.

Af Susanne Kjaer | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 1½ time plus mindst 2 timer til marinering af kødet

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte fra gris, ca. 650 g 
salt
peber

Orangemarinade
1 appelsin
3-5 spsk soja
1 spsk olivenolie
frisk ingefær

Sauce og bund
150 g tørrede kikærter
3½ dl bouillon
1/6 selleri, ca. 150 g
1 tsk majsstivelse
salt og peber
½-1 tsk sukker

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris
250 g kogt broccoli      

Sådan gør du

Sauce og bund

  1. Kom kikærterne i en skål med rigeligt vand og stil den i køleskabet 8-12 timer.

Kødet

  1. Rids fedtkanten på culotten.

Orangemarinade og kødet fortsat

  1. Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, olie og 3 tsk revet ingefær, og lad kødet marinere heri mindst 2 timer - gerne 1 døgn i køleskabet.
  2. Tag culotten op af marinaden og gem marinaden til saucen. 
  3. Stil culotten midt i en kold ovn i et ildfast fad.
  4. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stå i ca. 50 minutter, til det er netop gennemstegt.
  5. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 Grader, så er culotten færdig.
  6. Pak culotten ind i stanniol og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  7. Gem skyen.

Sauce og bund, fortsat

  1. Skær selleri i kikærtestore terninger.
  2. Kog de udblødte kikærter møre i bouillon i ca. 40 minutter.
  3. Hæld bouillonen fra og gem den.
  4. Rist selleri og kikærter let på en pande i skyen fra kødet.
  5. Tag dem af panden og hold dem varme i ovnen ved eftervarmen.
  6. Kom bouillonen fra kikærterne og marinaden på panden.
  7. Kog det godt igennem i nogle minutter.
  8. Tilsæt evt. lidt mere vand eller bouillon, hvis der ikke er sauce nok. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
  9. Smag til med salt, peber og sukker.

Tilbehør

  1. Kog fuldkornsrisene som anvist på pakken
  2. Kog broccoli

Energifordeling

Nu hedder det culotte fra gris. Før hed udskæringen skinkeculotte fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten). Med fedtkant: 

Energi: 3482 kJ (830 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 82 g

kostfibre: 12 g

fedt: 31 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 399 kJ (95 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten). Uden fedtkant: 

Energi: 3075 kJ (732 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 73 g

kostfibre: 12 g

fedt: 24 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 353 kJ 84( kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g