Omelet med æble-rugbrødscrunch

Omelet med æble-rugbrødscrunch

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

1½ skive rugbrød
1-2 æbler, ca. 150 g
1 tsk olie
1½ spsk brun farin
2 æg
1/4 dl minimælk
1½ spsk flormelis
½ tsk vaniljesukker

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Smuldr rugbrødet. Rist det på en tør pande. Vend jævnligt. Når det er sprødt kommes det på en tallerken.
Skær æblerne i både. Varm en pande op med ½ tsk olie. Tilsæt brun farin og æblebåde. Rist det sammen på panden ca. 5 minutter, mens der hele tiden vendes rundt i det. Kom blandingen på en tallerken.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med mælk, ½ spsk flormelis og vaniljesukker. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne forsigtigt rundt i blommemassen med en dejskraber.

Varm en pande op med ½ tsk olie. Hæld æggemassen på. Læg låg på. Lad den bage ved svag varme ca. 10 minutter. Når omeletten er gennembagt løsnes den forsigtig fra panden og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel 2/3 af æbleblandingen herpå. Fold resten af omeletten over. Drys resten af æblefyldet og rugbrødscrunch over. Pynt med 1 spsk sigtet flormelis.


 

Tips

  • I stedet for æbler kan pærer i både bruges – evt sammen med revet ingefær. Halvt æbler og halvt brombær kan også bruges.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 15%
Kulhydrat 54%
Fedt 31%
2060 kJ – 490 kcal
Gæster