Tilberedningstid
Ca. 30-40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
oksetykstegsfilet, ca. 600-800 g (inderlår, filet eller mørbrad kan også bruges)
1 spsk olivenolie
250 g champignon
150 g soltørrede tomater
50-100 g oliven
200 g frosne perleløg
1 bdt timian
½ dl engelsk sauce
2 dl oksebouillon
1 spsk paprika
50 g smør
salt og peber
Hvidløgs/ostebrød:
1 stk italiensk brød
1 fed hvidløg
50 g parmesan
Sådan gør du
1. Brun stegen i en stor gryde i olivenolien. Tilsæt de rensede champignon og brun dem med
et par minutter. Tilsæt derefter alle de andre ingredienser.
2. Vend stegen flittigt de første 5-10 minutter, læg så låg på og lad stegen simre ca. 15-20 minutter ved svag varme.
3. Tænd for ovnen på ca. 180°C. Skær det italienske brød i skiver og rist dem gyldne i ovnen.
4. Tag stegen op, lad den hvile ca. 10 minutter - imens simrer grøntsagerne videre - skær stegen i skiver og anret dem på et fad. Hæld grøntsagerne, der nu næsten er karamelliserede, over kødskiverne.
Tag brødskiverne ud og gnid hver skive med hvidløgsfedet. Riv parmesanosten over og sæt brødskiverne i ovnen igen ca. 1 minut til osten er smeltet. Server hvidløgs/ostebrødene til retten.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 43%
Fedt 34%
3875 kJ - 926 kcal