Oksespidsbryst med grøn perlespelt og gulerods puré

Oksespidsbryst med grøn perlespelt og gulerodspuré

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

800 g oksespidsbryst
1 l vand
1 løg
4 laurbærblade
1 ½ spsk salt

2 dl perlespelt
4 dl oksebouillon
1 stort løg, 150 g
2 bundter purløg, persille eller kørvel eller blandet

500 g gulerødder
20 g smør
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
2 fed hvidløg
4 kviste timian

Ca. 1½ time, heraf arbejdstid ca. 35 minutter


Sådan gør du

Kom oksespidsbrystet i en gryde, dæk med vand og tilsæt salt. Kog op og skum det hvide skum af med en hulske.
Skræl løget og skær det i grove stykker. Tilsæt det sammen med laurbærblade og kog nu under låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.

Kog perlespelt som anvist på pakken, men udskift/tilsæt oksebouillonen sammen med løg skåret i både.

Skyl og hak krydderurter meget fint og rør dem i spelten lige inden servering.

Skræl og skær gulerødderne i grove skiver. Skræl og halver hvidløgsfed.

Smelt smør i en gryde ved middel varme. Vend gulerødderne heri et par minutter. Tilsæt hvidløg og timian-blade. Tilsæt eddike, honning og ½ dl vand og kog under låg 20 minutter.

Purer gulerødderne i en blender og smag til med salt og peber.

Tag kødet op af suppen, fjern alt fedt og skær det i skiver.

Server som på billedet.

Tips

  • Rester af kødet kan bruges i en grovbolle eller i en anden middagsret.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 28%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 30%
1700 kJ = 407 kcal
Sund hverdagsmad