Oksemørbrad med Vesterhavsflager og salat

Oksemørbrad med Vesterhavsflager og salat

Af Nanna Simonsen | Sommer | Hovedretter | Gæster, Fest, Weekend


Oksemørbrad med Vesterhavsflager og salat

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g afpudset oksemørbrad
Salt og peber
2 tsk olie

Salat:
Ca. 100 g blandede salatblade (gerne havesalat og blade af bredbladet persille)
6 nye gulerødder, 300 g
5 små nye løg, 150 g
½ blomkål, 300 g
2 tsk olie
1 dl friskbælgede ærter

Dressing:
2 pasteuriserede æggeblommer (et bæger)
½ spsk dijonsennep
2 tsk æblecidereddike
½ dl koldpresset olie
½ bundt purløg
1-2 tsk fintrevet peberrod

50 g Vesterhavsost eller anden fast ost med god smag

Tilbehør:
Grovbrød, 240 g

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun stegen godt på alle sider – 5-8 minutter i alt.
Læg stegen i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer med spidsen af spyddet midt i stegen.
Sæt fadet i ovnen, tænd på 175 grader. Stegen er færdig, når centrumtemperaturen er 58-60 grader, det tager 35-45 minutter.

Skyl og tør alle salatblade grundigt.
Skræl eller skrub gulerødder, pil løg og skyl blomkål.
Skær gulerødder og løg i små tern og blomkål i små buketter.
Varm olie på en pande ved kraftig varme. Svits grøntsagerne hurtigt et par minutter, tag dem af og drys med lidt salt.

Pisk æggeblommer med ¼ tsk salt, sennep og eddike. Fortsæt med at røre og tilsæt olien dråbe for dråbe. Dressingen skal blive som en tynd mayonnaise.
Skyl og klip purløg. Tilsæt purløg og smag til med peber og peberrod.
Vend de afkølede grøntsager i dressingen.

Skær kødet tyndt og anret skiverne på et fad sammen med salat, ærter og grøntsager.
Riv eller høvl tynde spåner af osten og fordel den over fadet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 24%
Kulhydrat: 30%
Fedt: 46%
2800 kJ - 670 kcal