Oksekød i små dejpakker

Oksekød i små dejpakker

Af Betina Repstock | Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Oksekød i små dejpakker

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

⅓ pakke gær
2 dl lunkent vand
1 tsk olivenolie
½ tsk salt
250 g hvedemel
50 g grahamsmel
Lidt minimælk til pensling

40 g krydret pølse, fennikel eller chili
250 g hakket oksekød, 3-8 % fedt
1 løg, 125 g
2 fed hvidløg
250 g champignon
Lidt timian
¼ tsk fennikel frø, kan udelades

Lidt chili
1 spsk tomatpure
50 g hytteost 1,5 % eller salatost i tern 5 %

Salat
½ spidskål, 150 g
½ broccoli, 200 g
1 fennikel, 150 g
5 forårsløg, 60 g

Dressing
½ dl vand
2 spsk æbleeddike
1 tsk olie
1 tsk sennep
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
peber

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie og salt. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. yderligere mel. Lad dejen hæve lunt mens resten laves.

Hæld hytteost eller salattern i en sigte, så væden løber fra.

Skær pølsen i små tern og rist den i en stegegryde ved god varme.
Pil og hak løg og hvidløg og rist det sammen med pølsen.
Rens champignoner, skær roden af og hak dem. Rist dem sammen med pølsen
Tag dette op i en skål.
Tilsæt kødet, fennikelfrø, timian og chili og brun det ved god varme til kødet har fået farve.
Tilsæt løg, pølse og champignon.
Smag til med tomatpure, salt og peber.

Hæld kødfyldet i skålen og bland.

Tænd ovnen på 200 grader.

Del dejen i 8 lige store stykker og rul hvert stykke til en cirkel.
Rør osten i kødfyldet.

Fordel fyldet på den ene halvdel dej og fold den anden halvdel over. Tryk siderne godt sammen med en gaffel pensl med minimælk.

Læg de små pakker på bagepapir og bag i varm ovn15-18 minutter.

Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen, Skær den i tynde strimler.
Skyld broccoli, fjern det grove af stokken og skær den i meget små buketter.
Skyl fennikel og fjern stokken. Skær den i kvarte og skær den derefter i fine skiver.
Rens forårsløg og skær dem i tynde skiver. Bland alt i en skål.

Bland alle ingredienser til dressingen og hæld det over salaten, vend rundt.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 24%
Kulhydrat: 55%
Fedt: 21%
2180 kJ - 522 kcal