Oksekød i kirsebær

Oksekød i kirsebær

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

600 g okseklump
2 tsk smør
1 spsk hvedemel

3 dl kirsebærsaft, ufortyndet
2 kviste timian
1 spsk engelsk sauce

12 små nye løg eller 6-8 lidt større, 350 g
24 kirsebær, 150 g
24 meget små nye kartofler – lige så små som kirsebærrene, 400 g
1-2 squash, 400 g

1 potte citronmelisse
50 g nødder – kan udelades

 


Ca. 1 time 15 minutter


Sådan gør du

Skær kødet i tern 2x2x2 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Pil løg og lad dem være hele, hvis de er små. Skær dem i både hvis de er større.

Varm 1 tsk smør i en gryde ved god varme, lad det bruse af og blive gyldent.
Brun halvdelen af kødet godt på alle sider 4-5 minutter i alt.
Tag kødet op, tilsæt 1 tsk smør og gentag med den anden halvdel af kødet.
Tilsæt det brunede kød og mel og rør rundt. Tilsæt løg, kirsebærsaft, 2-3 dl vand, timian og engelsk sauce.
Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg i alt 50-60 minutter.

Skrub kartoflerne og lad dem koge med de sidste 12-15 minutter.

Varm en pande ved god varme. Rist nødderne et par minutter, de må ikke branke.

Udstik kugler af squash med et parisiennejern eller skær dem i små tern.

Udsten kirsebær. Tilsæt begge dele og sluk for gryden.

Skyl og pluk citronmelisse.

 

Tips

  • Retten kan tilsættes 2-2½ dl rødvin, det giver en god smag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 26%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 26%
2575 kJ = 616 kcal
Sund hverdagsmad