Tilberedningstid
Ca. 1 time 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g okseklump
2 tsk smør
1 spsk hvedemel
3 dl kirsebærsaft, ufortyndet
2 kviste timian
1 spsk engelsk sauce
12 små nye løg eller 6-8 lidt større, 350 g
24 kirsebær, 150 g
24 meget små nye kartofler – lige så små som kirsebærrene, 400 g
1-2 squash, 400 g
1 potte citronmelisse
50 g nødder – kan udelades
Sådan gør du
Skær kødet i tern 2x2x2 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Pil løg og lad dem være hele, hvis de er små. Skær dem i både hvis de er større.
Varm 1 tsk smør i en gryde ved god varme, lad det bruse af og blive gyldent.
Brun halvdelen af kødet godt på alle sider 4-5 minutter i alt.
Tag kødet op, tilsæt 1 tsk smør og gentag med den anden halvdel af kødet.
Tilsæt det brunede kød og mel og rør rundt. Tilsæt løg, kirsebærsaft, 2-3 dl vand, timian og engelsk sauce.
Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg i alt 50-60 minutter.
Skrub kartoflerne og lad dem koge med de sidste 12-15 minutter.
Varm en pande ved god varme. Rist nødderne et par minutter, de må ikke branke.
Udstik kugler af squash med et parisiennejern eller skær dem i små tern.
Udsten kirsebær. Tilsæt begge dele og sluk for gryden.
Skyl og pluk citronmelisse.
Tips
- Retten kan tilsættes 2-2½ dl rødvin, det giver en god smag.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 26%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 26%
2575 kJ - 616 kcal