"Oksekebab" med grøn bønnepuré og tomatbrød

"Oksekebab" med grøn bønnepuré og tomatbrød

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Hverdag


"Oksekebab" med grøn bønnepuré og tomatbrød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 10-12 % fedt

1 løg, 100 g
2 æg
1½ tsk sellerisalt
1 tsk stødt chili

3 kviste rosmarin
2 tsk olie

Bønnepuré
500 g grønne bønner, friske eller frosne
1 fed hvidløg
1 dl bredbladet persille
4 spsk creme fraiche 18 %
Salt og peber
1½ rød chili

Tomatbrød
4 skiver daggammelt godt brød
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 spsk ketchup
4 spsk soltørrede tomater
½ spsk olie

Et par kviste timian eller ½ tsk tørret

Sådan gør du

Pil og hak løg. Bland kød, løg, æg og krydderier.
Træk bladene af rosmarinen. Form aflange kødboller og rul dem i rosmarinbladene.
Varm olie på en pande ved god varme. Steg oksekødsrullerne 6-8 minutter på hver side, de skal være gennemstegte.

Nip bønner, hvis de er friske og kog dem møre i letsaltet vand, 7-8 minutter.
Pil hvidløg og skyl persille.
Blend bønner, hvidløg, persille og creme fraiche, og smag til med salt, peber og chili.

Rist brødene gyldne. Riv hvidløg på brødene mens de er varme. Hvidløg behøver ikke blive pillet, brødet fungerer som rivejern.
Hak tomater og bland med puré, ketchup og olie. Smag til med salt og hakkede timianblade.

Smør tomatsalsa på brødene ved servering.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 34%
Kulhydrat: 37%
Fedt: 29%
1980 kJ - 474 kcal