Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg oksehaler
Salt og peber
2 tsk olie
8-10 dl kalvebouillon
1 dl solbærsaft
2 laurbærblade
1 kvist timian
2 løg, 200 g
2 pastinakker, 300 g
3 dl perlebyg
5 dl kalvebouillon
250 g svampe (Karl Johan, kantarel, trompet, champignon)
2 porrer
½ broccolistok
50 g vesterhavsost eller anden gul, fast ost
2 tsk smør
Sådan gør du
Skær nogle snit i kanten af halerne, ellers vil de krølle sammen, når man steger dem.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande eller i en gryde ved god varme. Brun kødet evt. af to gange på begge sider i alt 5-6 minutter.
Dæk med kalvebouillon og solbærsaft.
Skru ned og skum det hvide skum af.
Tilsæt laurbærblad og timian og kog halerne under låg i ca. 2 timer. Tilsæt evt. lidt bouillon undervejs.
Pil løg og skræl pastinakker. Hak dem groft og kog dem med de sidste 10 minutter.
Kog perlebyg som anvist på emballagen og i kalvebouillon i stedet for vand.
Rens svampe og porrer og skær dem i grove stykker.
Skyl broccoli og skær den i små buketter.
Varm smør på en pande ved god varme og svits svampe, porrer og broccoli et par minutter.
Lad dem koge med perlebyggen de sidste 5 minutter.
Skær osten i flager og pynt med den ved servering.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 32 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 27 %
2810 kJ – 670 kcal