Oksehaler med svampe og perlebyg

Oksehaler med svampe og perlebyg

Af Betina Repstock | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Oksehaler med svampe og perlebyg

Tilberedningstid

Ca. 2½ time

Det skal du bruge

4 personer

1 kg oksehaler
Salt og peber
2 tsk olie

8-10 dl kalvebouillon
1 dl solbærsaft
2 laurbærblade
1 kvist timian

2 løg, 200 g
2 pastinakker, 300 g

3 dl perlebyg
5 dl kalvebouillon

250 g svampe (Karl Johan, kantarel, trompet, champignon)
2 porrer
½ broccolistok

50 g vesterhavsost eller anden gul, fast ost
2 tsk smør

Sådan gør du

Skær nogle snit i kanten af halerne, ellers vil de krølle sammen, når man steger dem.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande eller i en gryde ved god varme. Brun kødet evt. af to gange på begge sider i alt 5-6 minutter.
Dæk med kalvebouillon og solbærsaft.
Skru ned og skum det hvide skum af.
Tilsæt laurbærblad og timian og kog halerne under låg i ca. 2 timer. Tilsæt evt. lidt bouillon undervejs.

Pil løg og skræl pastinakker. Hak dem groft og kog dem med de sidste 10 minutter.

Kog perlebyg som anvist på emballagen og i kalvebouillon i stedet for vand.

Rens svampe og porrer og skær dem i grove stykker.
Skyl broccoli og skær den i små buketter.
Varm smør på en pande ved god varme og svits svampe, porrer og broccoli et par minutter.
Lad dem koge med perlebyggen de sidste 5 minutter.

Skær osten i flager og pynt med den ved servering.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 32 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 27 %
2810 kJ – 670 kcal