Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg oksehaler 
Salt og peber 
2 tsk olie 
8-10 dl kalvebouillon 
1 dl solbærsaft 
2 laurbærblade 
1 kvist timian 
2 løg, 200 g 
2 pastinakker, 300 g 
3 dl perlebyg 
5 dl kalvebouillon 
250 g svampe (Karl Johan, kantarel, trompet, champignon) 
2 porrer 
½ broccolistok 
50 g vesterhavsost eller anden gul, fast ost 
2 tsk smør
Sådan gør du
Skær nogle snit i kanten af halerne, ellers vil de krølle sammen, når man steger dem. 
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. 
Varm olie på en pande eller i en gryde ved god varme. Brun kødet evt. af to gange på begge sider i alt 5-6 minutter. 
Dæk med kalvebouillon og solbærsaft. 
Skru ned og skum det hvide skum af. 
Tilsæt laurbærblad og timian og kog halerne under låg i ca. 2 timer. Tilsæt evt. lidt bouillon undervejs. 
Pil løg og skræl pastinakker. Hak dem groft og kog dem med de sidste 10 minutter. 
Kog perlebyg som anvist på emballagen og i kalvebouillon i stedet for vand. 
Rens svampe og porrer og skær dem i grove stykker. 
Skyl broccoli og skær den i små buketter. 
Varm smør på en pande ved god varme og svits svampe, porrer og broccoli et par minutter. 
Lad dem koge med perlebyggen de sidste 5 minutter. 
Skær osten i flager og pynt med den ved servering.
Energifordeling
		Energifordeling og -indhold pr. person:  
Protein 32 % 
Kulhydrat 41 % 
Fedt 27 % 
2810 kJ – 670 kcal