Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
5-6 personer
500 g okseklump, mager tykkam eller bov i tern 3x3x3 cm 
Salt og peber 
1 spsk olie 
1 spsk olie 
2 løg (200 g) 
½ tsk knust sort peber 
4 tsk mild karry 
2 hele nelliker (kan udelades) 
et lille stykke hel kanel (kan udelades) 
4 fed hvidløg, groft hakkede 
2 store faste kartofler (250 g) 
3 gulerødder (225 g) 
1-2 pastinakker (150 g) 
¼ hokkaido græskar (300 g) (kan udelades) 
1 dåse flåede, hakkede tomater 
1 laurbærblad 
2 dl yoghurt naturel, 10 % 
evt. lidt sukker 
1 lille eller ½ blomkål (300 g) 
125 g frosne ærter 
Speltpilaf 
3 dl forkogte (parboiled) speltkerner eller perlespelt 
1 skalotteløg 
1 spsk. olie 
1½ tsk salt 
Tilbehør
1 potte frisk koriander eller 1 bundt dild eller persille
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
- Varm olien i en tykbundet gryde ved god varme. Brun kødet af to gange. Tag kødet op og sæt det til side. Kasser stegeolien.
- Pil og hak løg. Gør de andre grøntsager i stand (græskarret skrubbes rent, skæres i både og kernerne skrabes af med en ske).
- Skær alle grøntsager i mundrette stykker 3x3x3 cm.
- Varm ny olie i gryden ved middel varme og sauter løgene let. Tilsæt peber, karry, nelliker, kanel og hvidløg. Lad det sautere sammen i ½ minut.
- Tilsæt så resten af grøntsagerne, tomater, laurbærblad og kødet. Lad det hele simre ved svag varme i 4-5 minutter. Tilsæt yoghurt, ½ tsk salt og ½ tsk peber. 
 Lad retten simre i 40-50 minutter under låg. Rør forsigtigt af og til.
- Kom spelten i en sigte og skyl med rindende koldt vand indtil det vand, der løber igennem, er klart eller næsten helt klart. Lad den dryppe grundigt af.
- Pil og hak løget meget fint. Varm olie i en gryde ved middel varme. Klar løget let i olien.
- Tilsæt spelt, salt og godt 6 dl kogende vand. Læg låg på og lad spelten simre i 18-20 minutter, indtil kernerne har opsuget al væden. Lad pilaffen trække 10-15 minutter under låg, før den serveres.
- Skær blomkål i små buketter og tilsæt den og ærterne til oksegryden. Lad retten simre yderligere ca. 15 minutter til kød og grøntsager er helt mørt.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Hak det grønne og server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 25% 
Kulhydrat: 44% 
Fedt: 31% 
2460 kJ - 589 kcal
 
        