Tilberedningstid
Ca. 3½ time heraf arbejdstid 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
800 g oksefilet
1 lille spsk salt
Sådan gør du
- Tør kødet af og fjern evt. sener på ydersiden.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/3:30 time).
- Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
- Brun kødet på grill direkte over gløderne eller på en meget varm pande, start med fedtsiden, 1 minut på alle sider og til sidst 2 minutter ekstra på fedtsiden.
- Skær kødet i skiver, anret på forvarmet fad og server straks.
- Bøffer: Alternativt kan kødet skæres i 3 cm skiver og brunes ved høj varme i klaret smør (eller på grill) 1 minut på hver side.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Find lækre retter med oksefilet her:
- Prøv også en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.
Energifordeling
-