Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g oksefilet uden fedtkant
Salt og peber
1½ spsk smør
Salat
1 dl perlespelt
2 æbler, fx Ingrid Marie eller Cox Orange
250 g fintsnittet rødkål
1 fintsnittet rødløg
1 dl grofthakkede, tørrede tranebær
Dressing
2 spsk olie
4 spsk æbleeddike
2 tsk akaciehonning
1 tsk spidskommen
Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme. Brun kødet godt på alle sider.
- Steg det i oven i ca. 20 minutter eller til det har en centrumtemperatur på 58-60 grader.
- Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den.
- Udkern og snit æblerne i både.
- Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter.
- Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere.
- Skær oksefileten i skiver og server med salat.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 41%
Fedt 35%
2342 kJ - 558 kcal