Oksefilet og rødkålssalat med spelt og æble

Oksefilet og rødkålssalat med spelt og æble

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

500 g oksemørbrad uden fedtkant
Salt og peber
1½ spsk smør

Salat
1 dl perlespelt
2 æbler, fx Ingrid Marie eller Cox Orange
250 g fintsnittet rødkål
1 fintsnittet rødløg
1 dl grofthakkede, tørrede tranebær

Dressing
2 spsk olie
4 spsk æbleeddike
2 tsk akaciehonning
1 tsk spidskommen
Salt og peber


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme. Brun kødet godt på alle sider.
  4. Steg det i oven i ca. 20 minutter eller til det har en centrumtemperatur på 58-60 grader.
  5. Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den.
  6. Udkern og snit æblerne i både.
  7. Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter.
  8. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere.
  9. Skær oksemørbraden i skiver og server med salat.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 41%
Fedt 35%
2342 kJ - 558 kcal
Gæster