Tilberedningstid
Ca. 36 timer heraf arbejdstid ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
800 g oksetykkam
½ tsk salt, 3 g
1 spsk klaret smør
Sådan gør du
1. Afpuds kødet. Især sener skal fjernes, men lad store fedtområder inde i stegen sidde, ellers falder den fra hinanden (fedtområderne skæres væk, når man spiser kødet).
2. Tør kødet af, og fordel saltet på kødet.
3. Vakuumer ved middel vakuum.
4. Tilbered som ønsket (her er brugt 55 grader i 36 timer).
5. Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
6. Brun kødet på en meget varm pande i klaret smør 1 minut på alle 4 sider.
7. Skær kødet i 5 mm tykke skiver og anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Energifordeling
-