Tilberedningstid
Ca. 36 timer heraf arbejdstid ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g brontosaurus steak (bovklump), evt. to store skiver på 300-400 g
1 tsk salt, 6 g
1 spsk klaret smør
Sådan gør du
1. Afpuds kødet
2. Tør kødet af, og fordel saltet på kødet.
3. Vakuumer ved middel vakuum.
4. Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader i 6 timer).
5. Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
6. Svits kødet på en meget varm pande i klaret smør 1 minut på begge sider.
7. Skær kødet i skiver (skær evt. fladt, så skiverne bliver lidt bredere) og anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
Tips
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen ½ time for at lune kødet.
Energifordeling
-