Okse brontosaurus steak - sous vide

Brontosaurus steak er en skive af boven under bovbladet (“skulderbladet”). Det er en udskæring med lidt grove kødfibre, med meget smag og god saftighed. Den kan blive fint mør efter nogle timer i sous vide, men er ikke egnet til hurtig stegning/grillning uden forudgående mørning i sous vide – selvom den kaldes “steak”. Et godt resultat kan også opnås ved tilberedning i ovn ved lav temperatur (fx 130 grader) i lang tid.

Af Karsten Tanggaard | Hele året | Hovedretter | Weekend


Okse brontosaurus steak - sous vide

Tilberedningstid

Ca. 36 timer heraf arbejdstid ca. 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g brontosaurus steak (bovklump), evt. to store skiver på 300-400 g
1 tsk salt, 6 g
1 spsk klaret smør

Sådan gør du

1. Afpuds kødet
2. Tør kødet af, og fordel saltet på kødet.
3. Vakuumer ved middel vakuum.
4. Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader i 6 timer).
5. Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
6. Svits kødet på en meget varm pande i klaret smør 1 minut på begge sider.
7. Skær kødet i skiver (skær evt. fladt, så skiverne bliver lidt bredere) og anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.

 

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
  • Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen ½ time for at lune kødet.
  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.
  • Energifordeling

    -