Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 flanksteak, okse eller kalv, 6-800 g
2 tsk olie
4 grene salvie
4 fed hvidløg
1 limfjordsporter eller anden mørk øl
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 agurker, 300 g
1 spsk salt
6 stængler rabarber, 450 g
3 spsk sukker
1 tsk salt og peber
½ kg gulerødder
1 bundt dild
1 bundt bredbladet persille, gerne bredbladet
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
Hak salvie og hvidløg groft. Bland med porter, salt og sukker. Hæld det over flanksteaken og sæt den på køl i minimum 3 timer.
Del agurken på langs og skrab kernen ud med en ske. Skær på skrå i meget tynde skiver, som en halvmåne. Sæt en sigte over en skål, kom agurkeskiverne i, vend med 1 spsk salt og sæt dem til side i 1 time.
Rens rabarberne og skær så lidt af foden af som muligt.
Skær dem i stykker på 3-4 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker, salt og friskkværnet sort peber og lad dem simre ved svag varme i 20 minutter. Det er vigtigt, at det ikke bulderkoger, da det så bliver til en grå rabarbermos.
Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.
Skræl gulerødderne. Skær dem i lange tynde ”pastaagtige” strimler med en kartoffelskræller.
Kom dem i en skål med koldt vand.
Skyl dild og persille og hak det fint.
kog kartoflerne.
Grill flanksteaken over stærk varme. Den skal have 5-6 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
Vend agurker – saltet skal ikke skylles af – gulerødder, persille og dild sammen.
Skær kødet på skrå på tværs af kødfibrene i tynde skiver og læg salaten hen over.
Server med kartofler og rabarberkompot til.
Tips
- Brug evt. rester af kødet i "Flanksteak i lun sandwich".
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 41%
Kulhydrat 44%
Fedt 15%
2150 kJ - 515 kcal