Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
4 kyllingelår -over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
6 løg, ca. 600 g
1-2 spsk flydende honning
6-8 kviste timian evt. citrontimian
Evt. 1 dl bouillon
Tilbehør
3 dl ris - gerne brune ris
2-3 gulerødder
1 bundt broccoli, ca. 500 g
Sådan gør du
- Skær løgene i skiver og læg dem i en bradepande. Krydr med salt og peber.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg kødet oven på løgene.
- Drys timiankvistene over.
- Stil bradepanden i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader og steg til kyllingen er gennemstegt. Kyllingelårene skal have ca. 45 minutter i ovnen. Tilsæt bouillon, hvis der mangler væde i bradepanden, og dryp honning på, når der mangler 15 minutter af stegetiden.
- Kog risen.
- Damp gulerødder skåret i stave eller skiver alt efter smag og behag.
- Damp broccolibuketter.
Tips
- 1 kg kyllingeunderlår eller -overlår kan bruges i stedet for hele kyllingelår.
- Andre grøntsager som fx selleri, jordskokker, pastinak, persillerod, kålrabi, squash, aubergine, gulerod, porre, peberfrugter og tomater m.fl. kan bruges i stedet for løg.
- En blanding af æbler, svesker og løg kan også bruges i stedet for løg.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 51%
Fedt 27%
2500 kJ - 595 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.