Oksespid med rissalat

Oksespid med rissalat

Det skal du bruge

4 personer

Marinade
2 fed hvidløg
2 spsk sukker, gerne brun farin
1½ dl østerssauce eller soya
½ tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk olie

500 g oksetykstegsfilet eller -inderlår

Ca. 15 trægrillspid

Rissalat
3 dl ris
4½ dl vand
100 g fine ærter, frosne
1 forårsløg
½ peberfrugt
1 lille dåse majs, 140 g

Dressing
1 fed hvidløg
1 spsk frugt- eller vineddike
1 spsk sennep
½ tsk salt
Lidt peber
Lidt sukker
1 spsk olie
2 spsk vand

Pynt
Et par stilke persille

Ca. 1¼ time


Sådan gør du

Læg grillspiddene i vand

Marinade
Pres hvidløg og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden.

Oksekød

  1. Skær kødet i strimler på 2x2x6 cm. Læg dem i marinaden, og rør rundt.
  2. Sæt kødet i køleskab mindst ½ time.

Rissalat

  1. Sæt en gryde over ved god varme med ris, ¼ tsk salt og 4½ dl vand. Læg låg på.
  2. Skru ned til svag varme når det koger, og lad det simre 12 minutter.
  3. Sluk og lad gryden blive stående på pladen i endnu 12 minutter.
  4. Tilsæt de frosne ærter.
  5. Tag gryden af og lad den køle af.
  6. Skyl og hak forårsløg fint.
  7. Skyl peberfrugt og skær den i små tern.
  8. Hæld vandet fra majsene.
  9. Bland forårsløg, peberfrugt, majs og ris.

Oksekødsspid

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sæt kødet på spiddene.
  3. Læg spiddene på bagepapir i bradepanden og steg dem 10-12 minutter. De skal være brune.

Rissalat

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
  3. Bland grøntsagerne i risen.
  4. Bland dressingen i rissalaten.
  5. Skyl persille og pluk den over salaten ved servering.

Tips

Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.

  • Der findes mange slags ris, se kogeanvisning på emballagen.
  • Rissalat kan laves med andre grøntsager fx gulerod, bladselleri, bønner, tomat, agurk.
  • Oksespiddene kan også steges på grill.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 50%
Fedt 21%
2100 kJ – 500 kcal
Sund hverdagsmad