Det skal du bruge
4 personer
Marinade2 fed hvidløg
2 spsk sukker, gerne brun farin
1½ dl østerssauce eller soya
½ tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk olie
500 g oksetykstegsfilet eller -inderlår
Ca. 15 trægrillspid
Rissalat
3 dl ris
4½ dl vand
100 g fine ærter, frosne
1 forårsløg
½ peberfrugt
1 lille dåse majs, 140 g
Dressing
1 fed hvidløg
1 spsk frugt- eller vineddike
1 spsk sennep
½ tsk salt
Lidt peber
Lidt sukker
1 spsk olie
2 spsk vand
Pynt
Et par stilke persille
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
Læg grillspiddene i vand
Marinade
Pres hvidløg og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden.
Oksekød
- Skær kødet i strimler på 2x2x6 cm. Læg dem i marinaden, og rør rundt.
- Sæt kødet i køleskab mindst ½ time.
Rissalat
- Sæt en gryde over ved god varme med ris, ¼ tsk salt og 4½ dl vand. Læg låg på.
- Skru ned til svag varme når det koger, og lad det simre 12 minutter.
- Sluk og lad gryden blive stående på pladen i endnu 12 minutter.
- Tilsæt de frosne ærter.
- Tag gryden af og lad den køle af.
- Skyl og hak forårsløg fint.
- Skyl peberfrugt og skær den i små tern.
- Hæld vandet fra majsene.
- Bland forårsløg, peberfrugt, majs og ris.
Oksekødsspid
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Sæt kødet på spiddene.
- Læg spiddene på bagepapir i bradepanden og steg dem 10-12 minutter. De skal være brune.
Rissalat
- Pil og hak hvidløg fint.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
- Bland grøntsagerne i risen.
- Bland dressingen i rissalaten.
- Skyl persille og pluk den over salaten ved servering.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.
- Der findes mange slags ris, se kogeanvisning på emballagen.
- Rissalat kan laves med andre grøntsager fx gulerod, bladselleri, bønner, tomat, agurk.
- Oksespiddene kan også steges på grill.