Oksekød i grahamsboller - 14-16 stk.

Oksekød i grahamsboller - 14-16 stk.

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

8 personer

400 g hakket oksekød, 3-7 % fedt
1 tsk olie
Salt og peber

Boller
2-3 gulerødder (ca. 175 g)
25 g gær
2½ dl lunkent vand
2 tsk olie
1 tsk groft salt
1 æg
1½ dl grahamsmel
Ca. 6 dl hvedemel
1 æg til pensling

Kødfyld
1 løg, 120 g
1 tsk olie
2 fed hvidløg
2 tomater, 175 g
3 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk honning
2 kviste timian

1 dl revet ost, 60 g

Ca. 2 timer


Sådan gør du

Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt gulerødderne og de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt igennem gerne med håndmixer/røremaskine. Lad den hæve et lunt sted ca. 1 time.

Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet til det har fået farve og er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden.
Hak løg og hvidløg.
Skær tomater i små tern.
Varm ny olie på panden ved god varme. Svits løg et par minutter og tilsæt hvidløg, tomatpure, honning og timian. Vend rundt og lade det stege et par minutter.
Tilsæt kød og de hakkede tomater og lad det stege et par minutter.
Smag til med salt og peber og evt. mere tomatpuré.
Tag panden af varmen.

Slå dejen ned og tril 14-16 boller. Lad dem efterhæve på bagepapir på bagepladen ca. ½ time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Pensl med sammenpisket æg og pres en stor skefuld kød ned i hver bolle.
Drys med revet ost og bag 15-20 minutter.

Tips

  • Bollerne kan fryses og bruges som del af en madpakke eller på picnictur.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person (ved 2 boller pr. person)
Protein 16%
Kulhydrat 57%
Fedt 27%
2470 kJ - 590 kcal
Sund hverdagsmad