Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 3-6 % fedt2 tsk olie
Salt og peber
2 løg
2 fed hvidløg
1 bundt oregano eller 1 spsk tørret
½ bundt rosmarin eller ½ spsk tørret
Bechamelsauce
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
8 dl letmælk
250 g grønkålsblade
10 store kartofler, 800 g
1 tsk olie
1 dl revet ost, 50 g
2 spsk sesamfrø
Tilbehør
Appelsinsalat
Ca. 1¾ time
Sådan gør du
Varm olie i en gryde eller på en stor pande ved god varme. Brun kødet godt. Krydr med salt og peber. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak krydderurter. Tilsæt løg og krydderurter. Skru ned til lav varme, og lad det simre. Smag til med salt og peber.
Smelt smør i en gryde ved middel varme. Tilsæt mel og rør blandingen glat. Tilsæt mælk lidt ad gangen og rør til alle klumper er væk. Kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Saucen skal ikke være tyk.
Skyl grønkålsblade og hak dem groft.
Skræl eller skrub kartofl erne og skær dem i ½ cm tynde skiver på den lange led.
Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg et lag kartofler i bunden af fadet, derefter et lag grønkål, drys med lidt salt og peber. Læg så et lag kød og et lag bechamelsauce. Gentag og slut med bechamelsauce. Drys med revet ost og sesamfrø.
Sæt fadet i ovnen, tænd på 180 grader og bag retten i 45-55 minutter.
Stik i kartoflerne de skal være møre, men stadig have bid.
Tips
Server med en appelsinsalat af 4 appelsiner, 1 rødløg, 1 rød chili, 2 spsk græskarkerner og 2 tsk olie. Alt skæres i skiver, dryppes med olie og pyntes med græskarkerner