Nytårsculotte med selleripuré

Nytårsculotte med selleripuré

Af Thomas Castberg | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Nytår, Weekend


Nytårsculotte med selleripuré

Tilberedningstid

Ca. 1 time 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

Culotte 
1 okse- eller kalveculotte, ca. 1 kg 
Salt og peber

Selleripuré 
600 g knoldselleri 
5 dl sødmælk 
1 tsk salt

Løg 
6 store bananskalotteløg 
5 dl porter 
1 dl æbleeddike 
2 spsk sukker 
2 tsk salt 
½ dl koldpresset rapsolie 
½ dl vand 
2 spsk grov sennep

Jordskokker 
500 g jordskokker 
300 g kastanjer, uden skal 
25 g smør 
8 kviste timian

Sådan gør du

Selleripuré
Skræl sellerien. Skær den i store tern og lad den simre ved lav varme sammen med sødmælk og salt i ca. en time. Blend sellerien, og sæt den til side.

Løg
Skræl skalotteløgene og lad dem simre hele ved lav varme i ca. 20 minutter sammen med porter og æbleeddike. Tag dem op og pisk kogelagen sammen med sukker og salt. Pisk olie, vand og sennep i. Lige inden servering vendes kastanjer, jordskokker og skalotteløg heri.

Culotte 
Puds culotten af for sener og rids fedtsiden. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm en pande ved god varme. Læg culotten på panden med fedtsiden nedad og brun den 4-5 minutter på hver side. Sæt culotten i ovnen, tænd på 150 grader og steg til en centrumtemperatur på 58-60 grader. Det tager 35-45 minutter.

Jordskokker
Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i mundrette stykker. Varm smørret på en pande ved middel varme og lad det bruse af. Steg jordskokker, kastanjer og timian i smørret i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Kom det i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Tag det ud og vend det sammen med løgene i saucen fra løgene.

Varm selleripuréen op ved lav varme. Smag til med salt og peber.

Pynt med timianblade og server som på billedet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 20%
Kulhydrat: 30%
Fedt: 46%
3120 kJ - 746 kcal