Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g minutstrimler eller minuttern af inderlår fra gris, ½x½ x ca. 8 cm
salt og peber
½ spsk olie
1-2 dl ris
1 skalotteløg
½ spsk olie
1 porre
½ rød peberfrugt
1-2 tsk karry
safran
1 dl bouillon
¼ agurk
½ mango
150 g rejer
2 tsk sojasauce
1 fed hvidløg
½ citron
Pynt
Persille - gerne bredbladet
Sådan gør du
Kog risene.
Hak skalotteløg fint og rist dem i olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt tynde skiver porre, tern af peberfrugt og karry og rist det et par minutter. Tilsæt kogte ris, et drys safran og bouillon. Kom tern af skrællet agurk uden kerner og tern af skrællet mango i.
Dup minutstrimlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Kom olien på en meget varm wok eller pande, kom minutstrimlerne på panden. Lad strimlerne blive brune inden de vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut. Tilsæt rejerne. Krydr med soja, hvidløg og citronskal og bland det i risblandingen. Varm godt igennem og smag til.
Tips
- I stedet for safran kan bruges ¼-½ tsk gurkemeje.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af skinkeinderlår fra svin.
Nu hedder det minuttern af inderlår fra gris. Tidligere tid udskæringen skinketern af skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 925 g af retten):
Energi: 2643 kJ (629 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 73 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 286 kJ (68 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g