Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
1 person
125 g schnitzler af inderlår fra gris, minutkoteletter fra gris, kalveschnitzel, kyllingebryst eller -inderfilet
1-2 knsp salt
25 g mellemtykke risnudler eller ægnudler
½ spsk olie
1 tsk karrypulver eller ¼ tsk tørret, knust chili
Et stykke ingefær, ½ spsk
½ løg
4 dl bouillon
1 bundt forårsløg
75 g bønnespirer
75 g sukkerærter
1 lime, 1½-2 spsk limesaft eller riseddike
1-1½ spsk fiskesovs eller sojasauce
Peber
Purløg
Sådan gør du
Skær kødet i strimler på ½ x ½ x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet.
Tilbered risnudler efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.
Pil og skær løg i tern eller både. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak ½ spsk.
Opvarm olien i en gryde og steg løg, ingefær og karrypulver i et øjeblik før bouillonen fx en terning og vand tilsættes. Skru ned til svag varme, når det koger, læg låg på og lad suppen koge i 5-6 minutter.
Imens suppen koger: Rens forårsløgene og skær dem i tynde skrå skiver. Skyl bønnespirer og sukkerærter.
Tilsæt kødet til den kogende suppe, og lad det koge 1-2 minutter. Tilsæt forårsløg, bønnespirer og sukkerærter og lad det koge et par minutter. Smag suppen til med limesaft, fiskesovs og peber.
Bland nudlerne i suppen.
Drys med skyllet og klippet purløg på portionen ved servering.
Tips
- Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion som skal gemmes i køleskabet.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 1330 g af retten):
Energi: 1959 kJ (466 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 10 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 147 kJ (35 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g