Nudelsuppe med karry trin-for-trin

Hurtig opskrift på lækker nudelsuppe, som er klar på kun 20 minutter. Opskriften er så nem, at dine børn selv kan lave suppen!

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Nudelsuppe med karry trin-for-trin

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

100 g ægnudler
1 løg
½ spsk olie
2 tsk karry
400 g hakket grisekød

1 l bouillon
4 dl ærter fra frost, 250 g
2 spsk sojasauce
Salt og peber

Tilbehør

200 g brød

Sådan gør du

  1. Kog ægnudlerne efter anvisningerne på emballagen. Hæld dem op i en si. Brus dem over med koldt vand. Læg nudlerne på et skærebræt og skær dem over nogle gange.
  2. Pil løget og skær det i små tern.
  3. Kom olien i en gryde og varm det op. Svits løget i olien 1 minut, Kom karry i og rør rundt. Kom kødet i og rør i det, til kødet har skiftet farve. Kom bouillonen i og bring det i kog.
  4. Skru ned for varmen og læg låg over. Lad suppen småkoge ca. 5 minutter. Kom ærter og nudler i. Varm det op til det koger.
  5. Smag til med sojasauce, salt og peber.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød - slankeret: 

Energi: 1888 kJ (450 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 6 g

fedt: 11 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 324 kJ ( 77 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød - sund hverdagsmad: 

Energi: 2018 kJ (481 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 6 g

fedt 15 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 346 kJ (82 kcal)

protein: 6 g

 kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g