Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
150 g risnudler
2 fed hvidløg
300 g broccoli
6 forårsløg
1 frisk chili
300 g hakket kylling 3-6 % fedt
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
200 g sukkerærter eller sugarsnaps
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade
Tilbehør
3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce
Sådan gør du
Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.
Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, del broccolien i små buketter og snit stokken i meget tynde skiver, skær forårsløgene - både den hvide og den grønne del- i skiver på skrå, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.
Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og broccoli og stege nogle minutter ved stærk varme – kom evt. lidt vand ved. Kom forårsløg i under omrøring og dernæst chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere – kom sukkerærterne i de sidste 2 minutter. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.
Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.
Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Tips
- Nudelsalaten kan serveres lun eller kold.
- Rester kan bruges til ”madpakken”.
- Du kan bruge hakket svine-, kalve – eller oksekød med 5-6 % fedt i stedet for hakket kylling.
- Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen.
- Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 59%
Fedt 17%
1850 kJ – 440 kcal