Nudelsalat med grisekød og grøntsager

Nem, kalorielet nudelsalat med hakket grisekød og sprøde grøntsager. Nudelsalaten kan serveres lun eller kold, og rester kan bruges til ”madpakken”.

Af Hanne Holm | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Nudelsalat med svinekød og grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

150 g risnudler
2 fed hvidløg
1-2 porrer, 300 g
3 gulerødder, 225 g
4-6 stilke blegselleri
1 frisk chili
300 g hakket grisekød 
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade

Tilbehør

3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce

Sådan gør du

Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.

Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær porren i tynde skrå skiver, Skær gulerødder og blegselleri i tændstik tynde stave, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.

Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og porrer og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom gulerødder og blegselleri i under omrøring og dernæst chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.

Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.

Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Tips

  • Nudelsalaten kan serveres lun eller kold.
  • Rester kan bruges til ”madpakken”.
  • Du kan bruge hakket okse-, kalve – eller kyllingekød i stedet for hakket grisekød.
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen.
  • Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1557 kJ (371 kcal)

protein: 23 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 6 g

fedt: 9 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 336 kJ (80 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1655 kJ (394 kcal)

protein: 21 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 6 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 357 kJ (85 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g