Det skal du bruge
6 personer
800 g kogt oksebryst, -klump eller -bov fx en rest fra oksebryst i lage
600 g rødbeder
300 g gulerødder
200 g persillerødder
500 g hvidkål
1 løg, 100 g
4-5 fed hvidløg
2 spsk olie
½ tsk knust koriander
½ tsk knust allehånde
1 laurbærblad
1½ tsk dildfrø, tørret dild eller kommen
2 spsk koncentreret tomatpuré
1-1½ l suppe eller bouillon
¾ dl vin- eller frugteddike
1 spsk sukker
2 spsk dijonsennep
Pynt:
Et stykke peberrod
1 dl cremefraiche18 %
Lidt snittet hvidkål
1 bundt persille, purløg eller 2 forårsløg
Tilbehør
Groft brød, 300 g
Ca. 1 time og 15 minutter
Sådan gør du
Skræl rødbeder, gulerødder og persillerødder. Gem en enkelt rødbede og skær resten af rødderne i små tern.
Snit kålen i korte og smalle strimler og gem lidt til pynt.
Pil hvidløg og løg og hak dem fint.
Varm olie i en gryde ved god varme. Sauter rodfrugter, kål og hvidløg.
Tilsæt krydderier, tomatpuré og 6-7 dl suppe eller bouillon.
Lad det simre under låg i 45-60 minutter.
Tilsæt 4-5 dl suppe eller bouillon til konsistensen er passende.
Riv den rå rødbede og bland den med eddike, sukker og sennep.
Skær kødet i strimler og kom dem i suppen sammen med den revne rødbedeblanding. Bland det hele, smag suppen til med salt og peber og varm den igennem.
Server med friskreven peberrod, en skefuld fraiche, snittet hvidkål og forårsløg og klippet persille/dild.