Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
6 personer
800 g kogt oksebryst, -klump eller -bov fx en rest fra oksebryst i lage
600 g rødbeder
300 g gulerødder
200 g persillerødder
500 g hvidkål
1 løg, 100 g
4-5 fed hvidløg
2 spsk olie
½ tsk knust koriander
½ tsk knust allehånde
1 laurbærblad
1½ tsk dildfrø, tørret dild eller kommen
2 spsk koncentreret tomatpuré
1-1½ l suppe eller bouillon
¾ dl vin- eller frugteddike
1 spsk sukker
2 spsk dijonsennep
Pynt:
Et stykke peberrod
1 dl cremefraiche18 %
Lidt snittet hvidkål
1 bundt persille, purløg eller 2 forårsløg
Tilbehør
Groft brød, 300 g
Sådan gør du
- Skræl rødbeder, gulerødder og persillerødder. Gem en enkelt rødbede og skær resten af rødderne i små tern.
- Snit kålen i korte og smalle strimler og gem lidt til pynt.
- Pil hvidløg og løg og hak dem fint.
- Varm olie i en gryde ved god varme. Sauter rodfrugter, kål og hvidløg.
- Tilsæt krydderier, tomatpuré og 6-7 dl suppe eller bouillon.
- Lad det simre under låg i 45-60 minutter.
- Tilsæt 4-5 dl suppe eller bouillon til konsistensen er passende.
- Riv den rå rødbede og bland den med eddike, sukker og sennep.
- Skær kødet i strimler og kom dem i suppen sammen med den revne rødbedeblanding. Bland det hele, smag suppen til med salt og peber og varm den igennem.
- Server med friskreven peberrod, en skefuld fraiche, snittet hvidkål og forårsløg og klippet persille eller dild.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 30%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 29%
2280 kJ - 545 kcal