Tilberedningstid
Ca. 45 minutter + 2 timer til marinering af kødet. Arbejdstid ca. ½ time
Det skal du bruge
Forret til 4 personer eller slankeret til 4 personer
3 medaljoner af filet fra gris, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
salt og peber
1 spsk olie
Barbecue marinade
1 fed hvidløg
½ spsk hoisinsauce
½ spsk ketchup
½ spsk sojasauce
¼ tsk sukker
Ris
150 g sushi ris
¾ dl japansk risvineddike
1 tsk salt
2 spsk sukker
Chirashi
250 g ris med risvineddike
2 stegte medaljoner af svinefilet
½ stk noritang
Nigiri
125 g ris med risvineddike
wasabi
1 stegt medaljon af svinefilet
¼ stk noritang
¼ peberfrugt
Tilbehør
¼ agurk i stave
½ rød peberfrugt i små tern
syltede ingefær
wasabi
sojasauce eller teriyaki sauce
Sådan gør du
Kødet
Rør finthakket hvidløg og de øvrige ingredienser sammen til
marinaden. Læg kødet i marinaden i køleskabet i mindst 2 timer.
Tag kødet op
af marinaden. Lad noget af marinaden dryppe af. Krydr evt. med salt og peber.
Kom olie på en grillpande eller en almindelig pande. Brun kødet 1 minut på hver
side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca.
2 minutter på hver side til de er lige netop gennemstegte eller 1½ minut, så er
de svagt rosa. Lad kødet blive koldt.
Ris
Kog risen efter anvisningen
på emballagen. Bland risen med risvineddike, salt og sukker, når den er kogt.
Lad risen køle af til stuetemperatur.
Chirashi
Fordel risen i fire
sløsede bunker ris. Læg kød i strimler og tang klippet i strimler
ovenpå.
Nigiri
Form fire klumper ris med hænderne. Læg lidt wasabi på
og oven på en skive stegt medaljon. Lav et bånd på 1 cm af tang og læg det
rundt om "pakken" af ris og kød. Pynt med rød peberfrugt i
strimler.
Vinforslag
Japansk øl. Serveringstemperatur 5-6
grader
Røde Rhône vine. Serveringstemperatur 14-16 grader
Tips
- Wasabi er japansk peberrod og kan være meget stærk.
- I stedet for medaljoner af kam fra gris kan bruges mørbrad fra gris eller Filet Royal. Større stykker kød bør ligge i marinaden i mindst 4 timer.
- Kogt ris kan også smages til med sake og evt. tang.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen medaljoner af filet fra gris. Før hed det medaljoner af svinefilet.
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Nu hedder udskæringen Filet Royal af kam fra gris. Før hed det Filet Royal af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten):
Energi: 1465 kJ (350 kcal)
Protein: 25 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 6 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 430 kJ (103 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 0 g
Fedt: 2 g