Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Syltet græskar
110 g hokkaido græsker
1 dl eddike
½ dl vand
2 spsk sukker
Fisk
100 g filet af hvid fisk, fx hellefisk, torsk, sej, kuller
½ tsk salt
1 knsp salt
Suppe
2 spsk olivenolie
1 lille broccoli, ca 250 g
1 mellem bagekartoffel, ca. 200 g
2 dl grønne ærter fra frost
1 stk grøntsagsbouillon terning
½ liter vand
0,5 tsk salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 spsk græskarkerner, ristede og saltede
½ fuldkornsbaguettes ca. 75 g
Sådan gør du
Syltet græskar - dagen før
- Skold et glas eller en beholder der kan slutte tæt
- Skyl og rens græskar
- Skær græskar i tynde lange skiver (evt. på mandolinjern) og placer i beholderen
- Kog eddike, vand og sukker i en gryde
- Held den varme syltelage over græskarskiverne og lad det stå og afkøle på køkkenbordet
- Når afkølet, sættes glasset eller beholderen på køl
Fisk
- Del fisken i to stykker
- Drys med salt og sukker og gnid det godt ind i fisken på alle sider
- Pak fisken i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet indtil brug
Suppe
- Skyl og soigner broccolien. Skær toppen i små buketter. Skræl stilken og skær i tern. Skræl bagekartoflen og skær i mindre stykker. Sæt til side
- Varm olien op i en gryde og tilsæt broccolistilke og kartoffelstykkerne og steg i ca. 5 min sammen med salt og peber
- Tilsæt vand og bouillonterning og lad det koge i ca. 10 min
- Tilsæt resten af broccolien og ærterne direkte fra frost og lad det koge i ca. 3 min
- Når grøntsagerne er møre, skal suppen blendes, evt. med en stavblender
- Smag til med salt og peber
- Tag fiskestykkerne ud af køleskabet og læg dem ned i suppen. De skal simre med i 3-5 min til fisken er netop tilberedt
Servering
- Tag dine færdigtilberedte stykker fisk op af suppen og placer et stykke i bunden af hver tallerken
- Held derefter suppe over og top suppen med ca. 20 g syltet græskar og ristede græskarkerner
- Server med baguette
Tips
-
Mængden af syltet græsker er rigelig til opskriften. Gem derfor på køl og pift andre måltider op med hjemmesylt.
Du kan også skifte græskar ud med syltede gulerødder, andre grøntsager eller kimchi.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 668 g af retten):
Energi: 2139 kJ (509 kcal)
Protein: 25 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 12 g
Fedt: 21 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 320 kJ (76 kcal)
Protein: 3,7 g
Kulhydrat: 7,5 g
Kostfibre: 1,8 g
Fedt: 3,1 g