Nakkekoteletter med rosenkål

Prøv René Redzepis lækre nakkekoteletter med bacon, som smørsteges sammen med honning og sennep. Stegeskyen koges ind og hældes over kødet ved servering. Tilbehør er kogte kartofler og rosenkålsblade og tynde skiver af skalotteløg vendt i en blanding af brunet smør og hvedeøl.

Af Rene Redzepi | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Nakkekoteletter med rosenkål

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 nakkekoteletter, 2 cm tykke
salt og peber
4 skiver bacon
4 kødnåle eller tandstikkere
15 g smør
2 tsk sennep
2 tsk honning

Rosenkål
300 g rosenkål
1 skalotteløg
20 g smør
½ dl hvedeøl

Tilbehør

400 g kartofler

Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Del nakkekoteletterne på tværs. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Læg en skive bacon om hvert stykke kød og hold det på plads med en kødnål.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme. Smør halvdelen af senneppen og honningen på kødet. Vend det og steg det i 6-7 minutter. Smør resten af senneppen og honningen på den anden side og steg i 6-7 minutter, til kødet er gennemstegt. Tilsæt evt. ½ dl vand under stegningen. Husk at væsken skal fordampe, så der kun er en lidt sirupsagtig sauce tilbage til at hælde over kødet.

Pil bladene af rosenkålene. Skær løget i tynde skiver.
Læg smørret på en kold pande. Smelt smørret ved kraftig varme og skru ned til jævn varme. Tilsæt hvedeøl, når smørret er gyldenbrunt og dufter. Lad væsken næsten fordampe. Læg rosenkåls-blade og løg på panden og vend det nogle gange. Smag kålen til med salt og peber.

Tips

  • Skær det inderste af rosenkålene i tynde skiver og rist det på panden sammen med bladene eller kog dem møre og server dem til retten.
  • 4 skiver grisemørbrad, 3 cm tykke kan bruges i stedet for nakkekoteletter.

Energifordeling

Nu hedder det nakkekoteletter fra gris. Før hed udskæringen nakkekoteletter fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten): 

Energi: 2726 kJ (652 kcal)

Protein: 35 g

Kulhydrat: 50 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 33 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 512 kJ (122 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 6 g