Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 nakkekoteletter, 2 cm tykke
salt og peber
4 skiver bacon
4
kødnåle eller tandstikkere
15 g smør
2 tsk sennep
2 tsk honning
Rosenkål
300 g rosenkål
1 skalotteløg
20 g
smør
½ dl hvedeøl
Tilbehør
400 g kartofler
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Del nakkekoteletterne på tværs. Dup kødet tørt med
køkkenrulle og krydr med salt og peber. Læg en skive bacon om hvert stykke kød
og hold det på plads med en kødnål.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved
god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme. Smør
halvdelen af senneppen og honningen på kødet. Vend det og steg det i 6-7
minutter. Smør resten af senneppen og honningen på den anden side og steg i 6-7
minutter, til kødet er gennemstegt. Tilsæt evt. ½ dl vand under stegningen. Husk
at væsken skal fordampe, så der kun er en lidt sirupsagtig sauce tilbage til at
hælde over kødet.
Pil bladene af rosenkålene. Skær løget i tynde
skiver.
Læg smørret på en kold pande. Smelt smørret ved kraftig varme og skru
ned til jævn varme. Tilsæt hvedeøl, når smørret er gyldenbrunt og dufter. Lad
væsken næsten fordampe. Læg rosenkåls-blade og løg på panden og vend det nogle
gange. Smag kålen til med salt og peber.
Tips
- Skær det inderste af rosenkålene i tynde skiver og rist det på panden sammen med bladene eller kog dem møre og server dem til retten.
- 4 skiver grisemørbrad, 3 cm tykke kan bruges i stedet for nakkekoteletter.
Energifordeling
Nu hedder det nakkekoteletter fra gris. Før hed udskæringen nakkekoteletter fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2726 kJ (652 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 33 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 512 kJ (122 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g