Nakkekoteletter med pande-broccoli

Saftige karry-krydrede nakkekoteletter med ris og en blanding af broccolibuketter og strimlet peberfrugt, som krydres med ingefær og hvidløg. Grøntsagerne dampes på panden og smages til med sød sojasauce.

Af Karen Hare | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 nakkekoteletter, ca. 1½ cm tykke, a ca. 115 g
salt og peber
karry
20 g smør eller margarine

Pande-broccoli
2 tsk olie
500 g broccoli
½-1 peberfrugt
½ tsk stødt ingefær evt. 1 fed hvidløg
sød sojasauce efter smag, fx ketsjap manis

Tilbehør

4 dl ris

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr på begge sider med salt, peber og karry og brunes derefter i smørret i 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg dem 4-5 minutter på hver side. Koteletterne holdes varme, evt. på en varm tallerken.

Skær broccolien i buketter, de største buketter halveres, så størrelsen bliver ensartet. Skær peberfrugten i strimler. Hæld olien på panden ved kraftig varme og tilsæt grøntsager, ingefær og presset hvidløg. Vend det hele så det bliver blandet og hæld 1½ dl vand i panden. Vend fortsat blandingen indtil vandet er fordampet.

Mærk om broccolien er tilpas mør. Smag til med soja og salt.

Tips

  • Pande-broccoli kan også serveres til frikadeller, schnitzler, koteletter, etc.

Energifordeling

Nu hedder det nakkekotelet af nakke fra gris. Før hed det nakkekotelet af nakke fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 745 g af retten): 

Energi: 2599 kJ (619 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 7 g

fedt: 22 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 349 kJ (83 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g