Nakkekoteletter med nektarinsalat og grillet spidskål

Lækker grillret med nakkekoteletter, nektarinsalat med quinoa og rød pesto samt grillet spidskål.

Af Betina Repstock | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Nakkekoteletter med nektarinsalat og grillet spidskål

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
4 knivspidse salt
½ spsk peber, evt. citronpeber
2 spsk engelsk sauce

Nektarinsalat
1½ dl sort quinoa
3 nektariner
4 tsk rød pesto

Spidskål
½ rød eller grøn spidskål, ca. 500 g

Sådan gør du

Tænd grillen.

Kog qunioa som anvist på pakken og afkøl.

Dup nakkekoteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og pensl med engelsk sauce - lad det stå i minimum 15 minutter (se tip).

Skyl spidskål og fjern evt. grimme blade. Skær kålen i kvarte, på langs.

Skær nektariner i tern og kasser stenene. Vend med quinoa og rød pesto.

Grill kødet ca. 8 minutter på hver side, i alt ca. 16 minutter. Løft risten eller skru ned for gassen, så varmen bliver svagere den sidste halvdel af tiden.

Grill spidskålen 1 minut på hver side og krydr med salt og peber

Tips

  • Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.
  • Quinoa kan koges i større mængder og fryses i portioner
  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes og skal ikke krydres yderligere med salt.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen nakkekoteletter fra gris. Før hed det nakkekoteletter fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 786 g af retten): 

Energi: 2765 kJ (661 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 57 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 25 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 352 kJ (84 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 15 g

Fedt: 3 g