Nakkekoteletter med chili og spinat

Nakkekoteletter med chili og spinat

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 nakkekoteletter, 1½ cm tykke, a ca. 115 g
salt og peber
1½ spsk olie
1½ spsk farin

½ knoldselleri, ca. 500 g
250 g frisk spinat
1-2 friske røde chili
2 fed hvidløg
1-2 stk. citrongræs 
1-2 lime

Tilbehør

Kogte ris af 4 dl ris

 

Sådan gør du

Skær sellerien i grove stykker. Pluk spinaten, skyl den grundigt i flere hold vand og slyng vandet af den. Flæk chilien, skrab mellemvægge og kernerne ud og snit den i tynde strimler. Hak 1½ fed hvidløg. Fjern de yderste tørre lag på citrongræssen og snit den i tynde ringe.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Gnid dem med ½ hvidløgsfed og krydr med salt og peber. Varm en wok, stegegryde eller pande op ved kraftig varme og hæld olien i. Smelt farinen i olien under omrøring. Brun koteletterne i karamellen et par minutter på hver side og tag dem op. Brun selleri i resten af karamellen og tilsæt så chili, hvidløg og citrongræs. Lad det svitse et par minutter før der tilsættes 3 dl vand. Lad det få et opkog. Læg koteletterne i wokken og læg låg på. Skru ned til middel varme og lad retten simre ca. 8 minutter til koteletterne er gennemstegte. Tag koteletterne op og vend spinaten i til den lige falder sammen. Smag til med limesaft, salt og peber og læg koteletterne tilbage i wokken.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 50% 
Fedt 30%
2650 kJ - 630 kcal