Nakkekoteletter med chili og spinat

Enkel, velsmagende og sund wokret med nakkekoteletter krydret med chili, hvidløg og lime samt selleri i tern og frisk spinat. Serveres med ris til.

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 nakkekoteletter, 1½ cm tykke, a ca. 115 g 
Salt
Peber
1½ spsk olie, fx rapsolie
1½ spsk farin

½ knoldselleri, ca. 500 g
250 g frisk spinat
1-2 friske røde chili
2 fed hvidløg
1-2 stk citrongræs 
1-2 stk lime 

Tilbehør
4 dl fuldkornsris

Tilbehør

 

 

Sådan gør du

Wokret

  1. Skær sellerien i grove stykker.
  2. Pluk spinaten, skyl den grundigt i flere hold vand og slyng vandet af den.
  3. Flæk chilien, skrab mellemvægge og kernerne ud og snit den i tynde strimler.
  4. Hak 1½ fed hvidløg. Fjern de yderste tørre lag på citrongræssen og snit den i tynde ringe.
  5. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  6. Gnid dem med ½ hvidløgsfed og krydr med salt og peber.
  7. Varm en wok, stegegryde eller pande op ved kraftig varme og hæld olien i.
  8. Smelt farinen i olien under omrøring.
  9. Brun koteletterne i karamellen et par minutter på hver side og tag dem op.
  10. Brun selleri i resten af karamellen og tilsæt så chili, hvidløg og citrongræs.
  11. Lad det svitse et par minutter før der tilsættes 3 dl vand.
  12. Lad det få et opkog.
  13. Læg koteletterne i wokken og læg låg på.
  14. Skru ned til middel varme og lad retten simre ca. 8 minutter til koteletterne er gennemstegte.
  15. Tag koteletterne op og vend spinaten i til den lige falder sammen.
  16. Smag til med limesaft, salt og peber og læg koteletterne tilbage i wokken.

Tilbehør

  1. Kog risene som anvist på pakken

Energifordeling

Nu hedder det nakkekotelet af gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet af svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 835 g af retten): 

Energi: 2832 kJ (674 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 81 g

kostfibre: 10 g

fedt: 23 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 339 kJ (81 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g