Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 nakkekoteletter, 1½ cm tykke, a ca. 115 g
Salt
Peber
1½ spsk olie, fx rapsolie
1½ spsk farin
½ knoldselleri, ca. 500 g
250 g frisk spinat
1-2 friske røde chili
2 fed hvidløg
1-2 stk citrongræs
1-2 stk lime
Tilbehør
4 dl fuldkornsris
Tilbehør
Sådan gør du
Wokret
- Skær sellerien i grove stykker.
- Pluk spinaten, skyl den grundigt i flere hold vand og slyng vandet af den.
- Flæk chilien, skrab mellemvægge og kernerne ud og snit den i tynde strimler.
- Hak 1½ fed hvidløg. Fjern de yderste tørre lag på citrongræssen og snit den i tynde ringe.
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Gnid dem med ½ hvidløgsfed og krydr med salt og peber.
- Varm en wok, stegegryde eller pande op ved kraftig varme og hæld olien i.
- Smelt farinen i olien under omrøring.
- Brun koteletterne i karamellen et par minutter på hver side og tag dem op.
- Brun selleri i resten af karamellen og tilsæt så chili, hvidløg og citrongræs.
- Lad det svitse et par minutter før der tilsættes 3 dl vand.
- Lad det få et opkog.
- Læg koteletterne i wokken og læg låg på.
- Skru ned til middel varme og lad retten simre ca. 8 minutter til koteletterne er gennemstegte.
- Tag koteletterne op og vend spinaten i til den lige falder sammen.
- Smag til med limesaft, salt og peber og læg koteletterne tilbage i wokken.
Tilbehør
- Kog risene som anvist på pakken
Energifordeling
Nu hedder det nakkekotelet af gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 835 g af retten):
Energi: 2832 kJ (674 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 81 g
kostfibre: 10 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 339 kJ (81 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g