Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
4
nakkekoteletter, 2 cm tykke, a ca. 150 g
10 g smør
salt og peber
Sauce
½ skalotteløg
200 g modne brombær
½ dl Marsala eller anden hedvin
2½ dl bouillon
1-2 spsk ribsgelé
majsstivelse
Kantareller
200 g friske kantareller eller andre vilde svampe
½ skalotteløg
10 g smør
persille
Tilbehør
4 bagekartofler, ca. 1 kg
timian
Sådan gør du
Halvér kartoflerne, drys med salt og timian og sæt
dem i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem til de er møre, 30-40 minutter.
Dup nakkekoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Lad smørret blive gyldent på panden ved god varme. Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, til de er møre og gennemstegte. Hold nakkekoteletterne varme.
Til saucen hakkes løget fint og svitses i smørret fra panden. Tilsæt 125 g brombær og kog, til de safter. Tilsæt vin og kog ind til det halve. Kom bouillon ved og kog igennem. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Tilsæt evt. stegevæden fra kantarellerne og nakkekoteletterne i ovnen. Jævn saucen let med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Si saucen op i en sauceskål.
Skær kantarellerne i mindre stykker og damp dem fri for væde på en tør pande ved god varme. Tilsæt finthakket løg og smør og rist dem let. Drys med salt, peber og et par spsk finthakket persille. De sidste 75 g brombær lunes evt. i den varme ovn og lægges ved kantarellerne.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 39%
Fedt 37%
2490 kJ - 590 kcal